У Ковелі презентували роботи юних техніків. ВІДЕО

У Ковелі презентували роботи юних техніків. ВІДЕО

Кращі роботи тих, хто рухає технічний прогрес у Ковелі, в ці дні можна побачити на загальноміській виставці робіт юних техніків.

Про це повідомляє Район.Ковель з посиланням на «Телевізійний центр Ковель».

«Це – турбореактивна пічка з модулем Пельтьє: одна поверхня модулю нагрівається, інша — охолоджується. Таким чином генерується електричний струм. Він накопичується в акумуляторній батареї, а вже вона надає живлення будь-якому портативному пристрою. Жменька дров, хмизу — і можна чаю попити, підзарядити телефон», – розповідає керівник гуртка технічної творчості Сергій Бідненко.

Всі моделі та прилади ковельські школярі виготовили з підручних матеріалів. Ними можна користуватися на практиці. Наприклад, ліхтарем, який автоматично вмикається з настанням сутінок і гасне у світлу пору доби.

«Такі предмети як фізика, хімія, трудове навчання показують, де можна використати той чи інший принцип. На цьому й базуються наші прилади. Це дає можливість показати, як можна зберегти природу, розв'язати окремі питання екології. Зокрема те, як можна зекономити електроенергію...», – говорить керівник гуртка школа №1 Валентин Наріжний.

Валентин Миколайович займається технічною творчістю вже десятки років. А от третьокласник Матвій Рудень тільки-но починає рухати технічний прогрес вперед.

«Мою модель звати «Скорпіон». Вона може рухатись, стріляти... Вона зроблена з «Лєго»... Я раніше хотів програмувати. Але не знав, де взяти вчителя. Потім на день народження мені подарували такий лего-набір і я почав складати моделі...», – розповідає учень школи №3 Матвій.

Сьогодні в гуртках Ковельської міської станції юних техніків займаються понад 400 дітей. Тут раді бачити кожного, хто цікавиться та має хист до технічних дисциплін. Кращі роботи гуртківців станції поїдуть на обласну виставку технічної творчості учнів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку презентували книгу про боротьбу «світла та зла» Анастасії Дмитрук
Наступна новина Фотографію троянди продали за мільйон доларів у криптовалюті
Останні новини
Схожі новини