У Ковелі розчищають Турію

У Ковелі розчищають Турію

У Ковелі триває капітальний ремонт русла Турії. Кошторис робіт – 450 тисяч гривень, з них – 300 тисяч місто отримало з обласного фонду Охорони навколишнього природного середовища, решта – виділено з бюджету територіальної громади.

Побував на об’єкті та поспілкувався з підрядниками заступник міського голови Віктор Жигаревич, – повідомляє Ковель media

Як він розповідає, основний об’єм робіт майже виконано. Цього року планувалось розчистити 223 метри лівого та правого берегів, північніше мосту на вулиці Сагайдачного. У межах проєкту також здійснено будівництво укріплень навколо опор шляхопроводу, які захищатимуть їх від криги та підмивань.

Зараз екскаватор розчищає русло під мостом. Завдяки цьому збільшиться пропускна спроможність річки, течія, буде менше ділянок стоячої води, що зумовить менше розмноження водоростей.

Хоча, ковельчани уже помітили, що плесо вкрилось рослинністю. Це — сальвінія. Вона з’являється під кінець літа і, зазвичай, уже до середини осені має зникнути. 

Віктор Жигаревич каже, що розчищення Турії продовжать й надалі. На розгляд чергової сесії виноситься питання щодо виділення коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації з розчищення річки від греблі водосховища до мосту на вулиці Сагайдачного.

Читати також: Україна може втратити Полісся через водний шлях Е40


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу в Україні виявили 2 772 хворих на коронавірус
Наступна новина 13-річна лучанка потребує пересадки кісткового мозку. Необхідна допомога
Останні новини
Схожі новини