13-річна лучанка потребує пересадки кісткового мозку. Необхідна допомога

13-річна лучанка потребує пересадки кісткового мозку. Необхідна допомога

Попри свій юний вік, на долю 13-річної Марійки Циганової з Луцька випало непросте випробування – їй поставили діагноз мієлодиспластичний синдром.

Про це ІА «Волинські Новини» розповіла волонтерка Роксолана Несторук.

«Нашої з вами допомоги потребує зовсім юна дівчинка з Луцька, якій 4 вересня виповнилося 13 років і на долю якої випало нелегке випробовування. Діагноз: мієлодиспластичний синдром(мдс). Цигановій Маші потрібна трансплантація кісткового мозку. Турецька клініка погодилась провести лікування, загальна сума якого 105-110 тисяч $. Така сума є непідйомна для батьків! Прошу допомоги від свого імені, від імені батьків та знайомих Маші», - інформує волонтерка.

Зі слів Роксолани Несторук, станом на ранок 7 вересня 2021 року вдалося зібрати 208 тисяч 080 гривень.

  • Реквізити для допомоги:
  • 5168 7451 0866 1387 - грн
  • 5168 7451 0704 3637 - USD
  • 4149 4993 8814 6324 - EURO

 Отримувач: Циганова Світлана Борисівна (мама)


Довідково: Мієлодиспластичний синдром (МДС) - це збірна назва групи гематологічних захворювань, які викликані порушенням роботи кісткового мозку по відтворенню клітин крові. Внаслідок захворювання в організмі виробляються змінені еритроцити, лімфоцити і тромбоцити. Нестача здорових клітин крові, які виконують важливі функції, може призвести до збою в роботі всього організму. Мієлодиспластичний синдром небезпечний тим, що з часом він може трансформуватися в гострий мієлолейкоз, тому важливо виявити хворобу на ранніх стадіях і отримати правильне лікування.
 

Читати також: «Хочеться жити». Волинянка, яка роками бореться з раком, благає про допомогу 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі розчищають Турію
Наступна новина У селі на Волині планують налагодити видобуток торфу. Його продаватимуть в ОАЕ
Останні новини
Схожі новини