У Ковелі відкрили виставку робіт загиблого Героя Максима Бурди

У Ковелі відкрили виставку робіт загиблого Героя Максима Бурди

У Ковелі відбулось відкриття виставки світлин Максима Бурди з позивним «Фотограф».

За підтримки міської ради її організувала Марія Лукашук, з якою вони планували одружитися, але так і не встигли. Дівчина оприлюднила фото, зроблені коханим у воєнний період 2022-2023 років, – йдеться на сайті міськради.

Подивитися фотографії та вшанувати пам’ять полеглого бійця прийшли представники влади, рідні, друзі, побратими, одногрупники та небайдужі мешканці громади.

Максим Бурда з перших днів повномасштабного вторгнення захищав Україну від ворога, спочатку у лавах тероборони, а потім у складі 3-ї Окремої Штурмової Бригади. Хлопець постійно допомагав волонтерам, вивчив тактичну медицину, правила ведення бою. Він був патріотом і готувався до захисту своєї країни. Його знали як сміливу, щиру, надійну і дуже добру людину. 24-річний Герой загинув 26 січня під час виконання бойового завдання в районі Бахмута на Донеччині.

«Коли стоїш тут, в оточенні цих фото, і дивишся на світлу посмішку Максима, то розумієш — при всьому трагізмі це — виставка про життя, безмежну любов до мами, коханої дівчини, побратимів, друзів рідного міста, яке він обожнював. Відчуття прекрасного не покинуло його на війні. Воно простежується на кожній світлині. Впевнений, що ця експозиція подорожуватиме й Україною, де все більше людей матимуть змогу побачити, яким був наш Герой», — сказав міський голова Ігор Чайка.

Планують організувати виставку фотографій Максима Бурди й у містах-партнерах Ковеля — американському Шамблі та польському Бжегу Дольному.

140 світлин різного формату увійшли до фотовиставки. Тут — побратими, навчання на полігонах, військова рутина, відпочинок, святкування Нового року, бойові завдання тощо.

Найбільше Максим хотів, аби його творчість жила. Майже два місяці знадобилось організаторам, аби втілити мрію Героя. Впродовж цього часу відбирали фото, давали їм назви, кадрували, технічно оформлювали, створювали макети, вносили правки. Кожна деталь тут несе свій особливий сенс.

Зі слів Марії, велику роль у житті її коханого відігравало число «24».

«24 лютого розпочався його військовий шлях. Це також наша річниця. 24 березня ми відкриваємо його виставку, яка буде діяти до 24 квітня. Максим багато розповідав про свою мрію, до якої горіла душа. Для нього було важливо, щоб ця виставка відбулась навіть після смерті. Вірю, що Максим бачить, як ми ним пишаємось», — розповідає дівчина.

Ділились спогадами про Максима його друзі, одногрупниці. Всі кажуть, що світлішої, відданішої та добрішої людини не знали. Та не вірять, що Фотографа більше немає з нами.

На фотовиставці організували благодійний збір, частина коштів з якого буде перерахована у БФ “Янголи Азову”, що опікується пораненими, полоненими та їх родинами.

Ознайомитись із світлинами Максима, придбати його роботи можна в Галереї мистецтв до 24 квітня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за два місяці на туберкульоз захворіли 169 людей
Наступна новина Зрадник Тимощук вирішив судитися з Україною
Останні новини
Схожі новини