У Ковелі вперше провели надскладну операцію на відкритому серці

У Ковелі вперше провели надскладну операцію на відкритому серці
Операція на серці в Ковелі

У районній лікарні Ковеля вперше провели операцію на відкритому серці: 64-річного чоловіка протягом 6 годин оперувала команда місцевих медиків та кардіохірурги з Тернополя і Львова. Лікарі кажуть, що із поставленим завданням впоралися успішно.

Про це ідеться у сюжеті 5 каналу.

Серце 64-річного Федора Глущук зупинили на півтори години і запустили знову. Нині стан пацієнта задовільний.

«Мали на Луцьк везти, але сказали, що в Ковелі таке роблять. То я й погодився. Ходжу вільно, дихати трохи важко, трохи є задишка, але це пройде», – каже Федір Глущук.

Дружина Світлана розповіла, що операція тривала шість годин. За тиждень її чоловіка готують до виписки.

«Уже як ішла сама операція – важко було. Слава Богу, все добре обійшлося», – радіє жінка.

Складну операцію на відкритому серці з повною зупинкою провели у районній лікарні Ковеля. Досі такі втручання робили лише у спеціалізованих закладах.

«У межах району ще не проводилось, ми, можна сказати, піонери на рівні районів. В обласних центрах є, працюють, але на рівні районів – ми перші», – наголошує лікар-нейрохірург Юрій Новак.

Крім ковельських хірургів, за операційним столом працювали кардіохірурги з Тернополя та Львова. Керував групою медиків тернополянин Володимир Мороз.

«У даній лікарні і лікарнях такого масштабу можна виконувати високотехнологічні операції. Важлива не тільки операція. Відбір пацієнта і післяопераційний догляд. На даному етапі ми переконались, що це абсолютно можливо, абсолютно реально», – переконує лікар-кардіохірург Володимир Мороз.

Володимир Мороз із львівським колегою Романом Домашичем працюють разом 7 років.

«Перший візит до цієї лікарні нас взагалі дуже приємно здивував: як таке може бути в районі? Бачили багато клінік і в Україні, і за кордоном. І це думка не моя, бо у нас взагалі командна робота», – розповів кардіохірург Роман Домашич.

У районній лікарні до кінця року запланували провести зо півсотні таких складних операцій. Також готуються до першої пересадки нирки.

«У нас є команди вже навчені, які знають, що робити. Ми над цим працюємо, не зупиняємось і розвиваємось», – зауважив Володимир Мороз.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині лісівників навчатимуть обирати безпечні методи роботи
Наступна новина Майже 900 волинян купили газ на зиму за літньою ціною
Останні новини
Схожі новини