У ковідному шпиталі в Боголюбах створили консультативний центр. З якими питаннями можна телефонувати

У ковідному шпиталі в Боголюбах створили консультативний центр. З якими питаннями можна телефонувати
Фото ілюстративне

В інфекційному шпиталі Волинської обласної клінічної лікарні створили усний консультативний центр, куди можна телефонувати, щоб ставити запитання щодо лікування коронавірусу, обстеження чи госпіталізації.

Про це повідомив в. о. директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар у відео, яке оприлюднив журналіст Андрій Гнатюк.

«У відділенні створений кабінет, оснащений телефоном, куди будь-який пацієнт може звернутися і розпитати тактику та правильність лікування чи алгоритму обстеження», – розповів Дудар.

За його словами, це зроблено також для того, щоб цілодобово можна було отримати інформацію про наявність кисневих точок і взагалі місць в інфекційному шпиталі.

Читати також: Діабет і втрата зору. Волинські лікарі розповіли, які нові хвороби може спровокувати коронавірус

«При зверненні пацієнтів, лікарів сімейної медицини наші лікарі стараються дати вичерпну інформацію про наявність вільних місць, кисневих вільних місць. При необхідності дають інформацію, куди треба звернутися. Особливо коли звертаються самі пацієнти.

Ми рекомендуємо їм, залежно від того, яка симптоматика, звернутися до сімейного лікаря, на вторинну ланку, в районний центр, а тільки після того звертатися до нас», – каже медичний директор корпусу №2 обласної клінічної лікарні Микола Юрко.

Додає, що при необхідності рекомендують викликати карету швидкої допомоги для транспортування хворого у шпиталь.

Микола Юрко наголошує, що лікарі консультативного центу все-таки радять отримувати призначення не онлайн, а звертатися до спеціаліста – сімейного лікаря, терапевта, інфекціоніста – чи викликати швидку допомогу.

«Щоб спеціалісти на місці при огляді пацієнта самі призначили обсяг обстежень і лікування», – каже Юрко.

«Перше запитання, що ми задаємо пацієнтові, який телефонує, – чи він здавав ПЛР- або ІФА-тест. Залежно від того, який результат тесту, ми можемо скерувати його до вузького спеціаліста в обласній лікарні», – зауважує медик.

Телефон консультативного центру інфекційного шпиталю – 79 75 47.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька – аварія. Водій загинув, пасажири в лікарні
Наступна новина 328 людей захворіло, 372 – одужало. Як змінилася за добу ситуація з коронавірусом на Волині
Останні новини
Схожі новини