У кожній області з'явиться спорткомплекс, названий на честь сучасного спортсмена, – Зеленський

У кожній області з'явиться спорткомплекс, названий на честь сучасного спортсмена, – Зеленський
Фото ілюстративне

В Україні розпочинається державний проєкт зі створення в кожній області об’єкта спортивної інфраструктури, присвяченого видатним спортсменам чи спортсменам з цього регіону.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу за підсумками року президенства, пише 24 канал.

«Ми почали нову програму з Міністерством спорту і Міністерством регіональної політики. Ми побудуємо 25 спортивних комплексів для кожної області. Дуже важливо розвивати спорт у нашій країні, і я б дуже хотів, щоб ми назвали всі ці об'єкти на честь сучасних український спортсменів», – заявив глава держави.

За його словами, це буде культова споруда, поруч із якою буде музей.

«Ми хочемо створити сучасну історію наших спортивних героїв, спортивних легенд. Дуже важливо, щоб ми вшанували людей, які ще живі, які сьогодні ще мають можливість отримати увагу та пошану від суспільства й держави», – роз'яснив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

За його словами, цей проєкт необхідно реалізувати протягом року.

Та для початку буде створено робочу групу, яка займатиметься збором пропозицій від керівництва областей щодо об’єктів, які включать до проєкту, та імен спортсменів для їхнього вшанування.

Інформації про фінансування цих проєктів, чи це буде реконструкція наявних спортивних об'єктів чи будівництво нових – немає.

Нагадаємо, міська влада у Луцьку на місці іподрому планує збудувати спорткомплекс із 50-метровим басейном, ареною для змагань, парком і готелем.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Зарплати платили зі своєї кишені», - стоматолог Антон Василюк про роботу під час карантину
Наступна новина У Лукові Турійського району школу будують без спортзалу. До вересня планують завершити
Останні новини
Схожі новини