У Литві подвоїлася кількість заробітчан з України

У Литві подвоїлася кількість заробітчан з України

Найчастіше українці влаштовуються водіями, будівельниками і робітниками.

Більшість трудових мігрантів у Литві - українці. У 2017 році трудові візи були видані 34 500 іноземцям, з них приблизно 20 000 - громадяни України, повідомляє Delfi з посиланням на Департамент міграції.

У 2016 році в Литву на роботу прибули 18 000 осіб, з них приблизно 10 000 - українці.

За словами експертів, у Литві українців приваблюють більш висока зарплата і спрощені умови для працевлаштування. Аналітики кажуть, що трудова імміграція в Литву неминуча через еміграцію громадян Литви та брак кваліфікованих фахівців. Критики при цьому впевнені, що дешева робоча сила з України зупинить зростання зарплат жителів країни.

Найчастіше українці влаштовуються на місця водіїв вантажного транспорту далекого прямування, бетонників, мулярів, фахівців з опоряджувальних робіт, монтажників корпусів кораблів, зварювальників.

Бізнесмени стверджують, що найбільше клопоту завдає довгий розгляд заяв про видачу віз і посвідки на проживання. У департаменті міграції кажуть, що з ростом трудової міграції їм не вистачає співробітників для того, щоб розглядати заяви вчасно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як «росте» луцька «Супернова». ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Як правильно харчуватись після свят, щоб схуднути
Останні новини
Схожі новини