Вдома... не краще. Скільки українців планують закордонні заробітки цьогоріч

Вдома... не краще. Скільки українців планують закордонні заробітки цьогоріч
Фото ілюстративне

В Україні 63% громадян, які шукають роботу, планують працювати за кордоном або розглядають такий варіант – повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на аналітичну службу OLX Робота. Серед причин, що називалися: безробіття в країні, вищі зарплати і ліпші умови праці. 93% заробітчан, незважаючи на карантин, планують і надалі працювати за кордоном, а кожен третій – шукає пропозиції на триваліший строк, ніж на один сезон.

Ніколи не працювали за кордоном, проте планують їхати на заробітки в цьому році 33% українців. Третина виїжджає на рік і більше, а 67% – лише на сезонні роботи, котрі тривають кілька місяців. 

Для трудової міграції українці віддають перевагу країнам ЄС. У більшості випадків обирають Польщу (50%), Чехію (11%), Німеччину (9%), Литву (2%) та Словаччину (1,5%).

Через знайомих і рідних шукають роботу за кордоном 41% громадян. 23% – через платформи з вакансіями. Агентствами та соціальними мережами для пошуку роботи користуються 18% опитаних.

Відзначається, що кожного четвертого працівника не влаштовують умови в Україні, адже за даними опитування більшості українців – 70% – роботодавці за кордоном надають безкоштовне житло, 33% мають бонуси за гарні результати, 29% – отримують страхування, а 24% – компенсують вартість харчування. Все це обумовлює високий попит українців на працевлаштування за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьке повітря за рік стало чистішим - науковці
Наступна новина Президент закликав «слуг народу» проявляти ініціативу - виступ на з'їзді партії
Останні новини
Схожі новини