У луцький храм привезли ікони з Афону. ФОТО

У луцький храм привезли ікони з Афону. ФОТО

Настоятель парафії Іова Почаївського, що в обласному центрі, священик Олександр Вронський у складі паломницької групи здійснив подорож до святинь Греції.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ КП.

З гори Афон він привіз копії чудотворної Ватопедської ікони «Відрада» («Утішення») та пояса Пресвятої Богородиці, а парафіянин Олександр Кравченко – ікону Пантелеймона Цілителя. Їх вони подарували церкві.

28 жовтня у храмі Іова Почаївського парафіяни зустрічали ці святині. 

Зазначимо, «Відрада, або Утішення» – одна з найшанованіших ікон Божої Матері на Афонській горі. Її ще називають Ватопедською, оскільки знаходиться цей образ у Ватопедському монастирі. На іконі Богоматір зображена повернутою обличчям до правого плеча. Згідно з переданням, у 807 році Пресвята Діва звернула Своє обличчя до ігумена монастиря, який стояв на молитві біля святої ікони. Богородиця попередила його про намір розбійників пограбувати монастир. Ігумен вжив запобіжних заходів, і обитель була збережена. День вшанування ікони – 3 лютого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Запальна суботня вечірка у луцькому «Кораблику»: як це було. ФОТО
Наступна новина Чи потрібно волинянам змінювати паспорти-книжечки на ID-картки
Останні новини
Схожі новини