У Луцькій дитячій поліклініці розширили види обстежень та оновили обладнання

У Луцькій дитячій поліклініці розширили види обстежень та оновили обладнання

У клініко-діагностичній лабораторії Луцької міської дитячої поліклініки значно розширили види обстежень і покращено матеріально-технічне забезпечення. Аналізи дітям проводяться на якісному сучасному обладнанні, з дотриманням всіх ступенів контролю.

Про це інформує очільниця мелзакладу Оксана Лєщинська.

Колектив лабораторії складається із 10 працівниць, кожна з яких має багаторічний досвід роботи у медичних закладах і працює, щоб забезпечувати всіх маленьких клієнтів швидкими і точними результатами.

Окрім звичних аналізів сечі, калу, аналізів крові, у лабораторії виконують біохімічні, імуно-ферментні аналізи, печінкові, ниркові, ревмо-проби, аналіз на глюкозу крові, скринінг-тести.

Також здійснюються аналізи на гормони, вірус епштейна-барр, на виявлення цитомегаловірусу, на визначення рівня вітаміну д3. Визначається рівень електролітів натрію, калію, хлору і кальцію в крові.

У лабораторії здійснюють обстеження для виявлення ротавірусів, аденовірусів, вірусів грипу, гепатитів, хелікобактер пілорі, Covid-19, кальпротектину – білку гострої фази, що свідчить про запалення в кишківнику, та ін.

Запроваджуються імунологічний аналіз на визначення антитіл до найбільш поширених видів глистів, аналіз імуноглобуліну, а також кілька видів обстежень для виявлення захворювань шкіри, паразитарних грибків, демодексу, корости та інших.

У роботі використовується обладнання європейських виробників, зокрема виробництва Іспанії, Аргентини, Франції.

Скерування на проведення необхідних видів аналізів можна отримати в педіатра, з яким укладено декларацію.

Збільшення потужностей лабораторного центру значно спрощує доступ до процедур для батьків і маленьких пацієнтів.

Деякі обстеження не проводяться щодня, але мають чіткий графік, відповідно до якого лікар надає направлення, розповідає як правильно підготуватися і коли провести аналіз.

У поодиноких випадках, коли дитині потрібні ще більш ширші види обстежень, пацієнтів спрямовують до інших медичних закладів.

З розширенням можливостей у Луцькій міській дитячій поліклініці створено умови для встановлення більш складних діагнозів або виявлення рідкісних хвороб. 

Механізм дії простий – сімейний лікар скеровує пацієнта до вузькопрофільного спеціаліста, який дає електронне направлення на обстеження для встановлення точного аналізу.

Результати обстежень вводяться в базу, вони зберігаються в системі і одразу доступні лікарю. При виявленні поганих результатів аналізів лабораторія зразу повідомляє про це лікаря, а він своєю чергою батьків.

Важливо! Направлення на аналізи, видане педіатром в Луцькій міській дитячій поліклініці, діє на всій території України і виконується в будь-якій лабораторії, яка уклала договір з Національною службою здоров’я.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Встановлюють особу чоловіка, який загинув у ДТП на Волині
Наступна новина На Волині переселенець продавав свої картини задля допомоги війську
Останні новини
Схожі новини