У луцькій школі – спалах ротавірусної інфекції: триває розслідування

У луцькій школі – спалах ротавірусної інфекції: триває розслідування

У Луцькому ліцеї №22 у 16 дітей – спалах ротавірусної інфекції. 

Про це повідомляє Центр контролю та профілактики хвороб.

Повідомлення про випадки інфекційних захворювань серед учнів Луцького ліцею №22 надійшло до медиків надійшло днями. Було оперативно розпочато епідрозслідування. Група швидкого реагування Луцького районного відділу виїхала в заклад і відібрала проби зразків із зовнішнього середовища, харчових продуктів, біоматеріал від дітей та персоналу школи для проведення бактеріологічних та вірусологічних досліджень. За результатами досліджень в готових стравах, сировині та воді патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів не було виявлено.

«При проведенні досліджень в готових стравах, сировині та воді патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів не виявлено. За результатами проведених молекулярно-генетичних досліджень методом ПЛР біоматеріалу від хворих виявлено збудник ротавірусної інфекції», – повідомили медики. 

За станом здоров’я учнів з метою активного виявлення хворих організовано медичне спостереження. За рекомендацією фахівців Центру школу тимчасово переведено на дистанційну форму навчання.

Станом на 18 січня отримано повідомлення на 16 хворих. Діти скаржилися на загальну слабість, порушення травлення (нудота, блювота, рідше - діарея, незначне підвищення температури тіла). Захворювання протікають в середній та легкій формі важкості.

Одну дитину госпіталізували, всі решта лікуються амбулаторно під наглядом лікаря.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без священника: на Волині ще одна парафія приєдналася до ПЦУ
Наступна новина У авіакатастрофі в Броварах загинув чоловік випускниці волинського університету
Останні новини
Схожі новини