У луцькому храмі відсвяткували престольне свято. ФОТО

У луцькому храмі відсвяткували престольне свято. ФОТО

У день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного у Свято-Андріївському храмі кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька відсвяткували престольне свято.

Божественну літургію очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, – повідомляють у Волинській єпархії УПЦ..

Престольне свято нижнього храму кафедрального собору єпархії зібрало десятки священнослужителів з усіх куточків Волині. Попри робочий день, храм був заповнений віруючими людьми, котрі прийшли розділити радість престольного торжества. 

Під час  Божественної літургії молилися  за мир в Україні та єдність Православної Церкви. На Малому Вході керуючий єпархією відзначив церковними нагородами наступних священнослужителів Волинської єпархії.

Так, протоієрей Володимир Хом’як був відзначений правом носіння митри, а клірики кафедрального собору протоієрей Андрій Нікітич та священик Євгеній Срібний – хрестами з прикрасами.

Опісля Богослужіння єпископ Нафанаїл звернувся до присутніх з проповіддю, зауваживши на важливості апостольських трудів Андрія Первозванного для нашого народу. Також, владика привітав клірика храму протоієрея Андрія Нікітича та усіх іменинників з днем пам’яті їхнього небесного покровителя, побажавши тієї ж ревності та міцності у вірі, яка була притаманна апостолу Андрію за життя.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ПриватБанк та Mastercard дарують волинянам подарунки за платежі і перекази
Наступна новина Три сміттєзвалища Волині переповнені. Непотріб возять сусідам
Останні новини
Схожі новини