У луцькому кафе безкоштовно годують обідами переселенців

У луцькому кафе безкоштовно годують обідами переселенців

В одному з луцьких кафе, що на вулиці Лесі Українки, кухарі майже місяць безкоштовно готують обіди для вимушено евакуйованих українців, які оселилися на Волині.

Продуктами допомагають небайдужі лучани та волонтери, – розповів «Суспільному» кухар закладу Тарас. Домашні страви чоловік готує на вогні. Зазвичай це плов, борщ чи куліш.

До кафе приходять люди, які приїхали з Волновахи, Ірпеня, Києва, Маріуполя, Бучі, Броварів та ще десятка містечок з регіонів, де нині тривають бойові дії.

«Більшості з них вже немає куди повертатися і вони не знають що робити далі, але за кордон вони їхати не хочуть. Я дуже поважаю таких людей», – каже власниця кафе Вікторія.

Щодня працівники готують більш як півсотні порцій для переселенців.

Світлана разом з рідними евакуювалася з Волновахи 28 лютого. Того дня, розповідає жінка, в сусідній будинок прилетів снаряд. Ударна хвиля зруйнувалася дах, двері та вікна у її хаті.

Світлана з Волновахи

«Зараз ми тут. Ми вдячні людям, які нас прихистили. І ще хочу дуже подякувати нашим солдатам ЗСУ, які відстоювали нашу Волноваху. Низький уклін їхнім батькам», – розповідає Світлана.

">http://

За сусіднім столиком у кафе – переселенка з Ірпеня Ірина. Пригадуючи у що перетворилося рідне місто, жінка не стримує сліз. Каже: чоловік лишився в Ірпені, щоб допомагати іншим людям.

Ірина з Ірпеня

«Коли чоловік три дні не виходив на зв'язок, це було дуже страшно.Я завжди буду дякувати тим, хто дав мені зараз дах над головою. Через те, що у нас в Ірпені уже нічого не залишилося», – розповідає переселенка.

Нагадаємо, у Луцьку художниця з Маріуполя проводить майстер-класи з живопису


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську попрощались з загиблим Героєм
Наступна новина Країни Балтії відмовились купувати газ у РФ
Останні новини
Схожі новини