У луцькому кафе потруїлися відвідувачі і кухарка. Підозрюють сальмонельоз

У луцькому кафе потруїлися відвідувачі і кухарка. Підозрюють сальмонельоз
Фото ілюстративне

Після святкування Дня студента в кафе одного із торговельно-розважальних центрів Луцька на лікарняних ліжках із симптомами отруєння опинилися шестеро відвідувачів віком від 18 до 20 років. Захворіла також і 34-річна кухарка закладу.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Святкування відбувалося в суботу, 16 листопада.

Як повідомляють медики, загрози життю потерпілих немає.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.  

Санкція статті передбачає, зокрема, покарання у вигляді штрафу у розмірі до 1,7 тис. грн, або арешту на строк до шести місяців, чи обмеження волі на строк до трьох років.

За інформацією ІА ВолиньPost, ідеться про  заклад George’s Club, що у розважальному центрі «Промінь».

Завідувачка санітарно-карантинним відділом Волинського обласного лабораторного центру Валентина Новачевська прокоментувала: «Ми повідомили про випадок у відповідні структури, відібрали необхідні проби, у тому числі й у персоналу. Є підозра на сальмонельоз. Закладу ми рекомендували закритися, але вони чомусь цього не зробили».

У самому ж закладі розповіли, що дізналися про ситуацію випадково й вважають, що насправді отруєння не було. Мовляв, ніхто з відвідувачів до них зі скаргами не звертався. Додали, щоправда, що фахівці і справді відібрали проби для аналізів. Але, на переконання адміністратора закладу, це робили це лише через те, що змушені реагувати на повідомлення.

Нагадаємо, у липні отруїлися відвідувачі луцької піцерії «Фелічіта». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як бути готовим до перевірок? У Луцьку організовують семінар для підприємців
Наступна новина Унікальна операція у Ковелі: вперше в Україні у райлікарні зробили трансплантацію нирки
Останні новини
Схожі новини