У Луцькому НТУ – ярмарок кар’єри. ФОТО

У Луцькому НТУ – ярмарок кар’єри. ФОТО

У стінах Луцького національного технічного університету відбувся щорічний традиційний «Ярмарок кар’єри».

Чимало студентів завітали на захід, аби більше дізнатися про умови роботодавців, пропозиції щодо працевлаштування та потреби на ринку праці, – повідомляє Інформаційний відділ Луцького НТУ. 

Загалом, до уваги молоді були представлені близько 10 роботодавців. Серед них як державні, так і приватні підприємства, потужні корпорації, холдинги тощо. Відтак, відкриті вакансії представили: ТОВ «Технологія базальту», СП ТОВ «МОДЕРН-ЕКСПО», ТОВ «Інтердевелс», ПАТ «Волинь-авто», ТзОВ «Пакко холдинг», ПРАТ «Едельвіка», Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Захід розпочав ректор Луцького НТУ Петро Савчук, зауваживши, що студентство та роботодавці – наші надія та майбутнє:

«Безумовно, наш ВНЗ – для студентів, однак те, що за межами університету, – для випускників. Ми проводимо традиційний захід, однак цьогоріч родзинкою є те, що головним організатором є не ми, а центр зайнятості, за що я дуже вдячний його керівнику Роману Романюку– стейкхолдеру, одному з кращих випускників Луцького НТУ.

Він не лише знаходиться на нашій дошці пошани, а й щодня реально допомагає студентам та випускникам. Поряд з тим, Луцький НТУ зміцнюється, розвивається, з’являються нові можливості.

Буквально сьогодні я вів розмову з декількома закладами освіти в області, які імовірно ввійдуть до складу нашого ЗВО. Надіюся, що університет з периферійного перетвориться в потужний, регіональний та багатогалузевий. Тому мені приємно бачити у цих стінах тих роботодавців, які піклуються про завтрашній день, адже молодь відкриває перспективи.

Я говорю про такі підприємства як «Едельвіка», де за чотири дні нам пошили 500 мантій, це «МОДЕРН-ЕКСПО», працівники та представники якого регулярно проводять тренінги, майстер-класи, навчання для студентів та інші.

Як демонструє світова практика, той, хто співпрацює з ВНЗ, є безумовно конкурентним на ринку праці. Дякую усім і бажаю результативності заходу. Студенти, не будьте пасивними, отримайте максимум від того, що вам пропонують, це ваш шанс».

Потому до слова запросили директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка.

«Мені особливо приємно бути в рідних стінах, як сказав Петро Петрович, я не так давно тут навчався. Ми зібралися, аби презентувати вам ярмарку кар’єри, фактично платформу, яка націлена на те, щоб дати зрозуміти вам, студентам, що таке ринок праці, що собою являють роботодавці і які є вакансії.

Вже сьогодні ви можете скористатися послугами центру зайнятості, а не тоді коли отримаєте дипломи. Ми демонструємо, що є яскравим прикладом сучасної сервісної служби. У народі подекуди кажуть «біржа праці» - не правда.

Помер радянський союз, померла біржа праці. Сучасна, крута, прогресивна сервісна служба! Ми мобільні, потрібні та допомагаємо реальними діями. Сьогодні у нашій базі майже три тисячі вакансій, це багато, це три тисячі варіантів, де кожен з вас може себе знайти. Тому ми сьогодні у вас.

Долучайтеся до активного спілкування з нашими партнерами – роботодавцями, адже на Волині є дійсно прогресивні компанії. Так, нещодавно керівник «МОДЕРН-ЕКСПО» озвучив середній розмір заробітної плати по підприємству – 15 000 гривень. Заохочую вас до нових знань, сили волі та характеру, ніколи не опускайте руки!», - зауважив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбудеться 5-й ювілейний фестиваль «Чілдрен Кінофест»
Наступна новина У Волинській ОДА зібрали понад 100 тисяч для постраждалих у пожежі дітей
Останні новини
Схожі новини