У Луцькому педколеджі готуються до навчання: що буде з переселенцями, які живуть в гуртожитку

У Луцькому педколеджі готуються до навчання: що буде з переселенцями, які живуть в гуртожитку

У Луцькому педколеджі у новому навчальному році планують розпочати очне навчання. Підвальні приміщення облаштовують під укриття. Переселенцям, які живуть у гуртожитку закладу, виділили окремий поверх.

Про це Суспільному розповів ректор Петро Бойчук.

Суспільне побувало в гуртожитку навчального закладу поспілкувалося з працівниками та вимушеними переселенцями, які ще не можуть повернутися додому.

Підготовка до навчання

Нині у навчальному закладі тривають ремонти. Зокрема завершують обладнання підвальних приміщень, які у разі повітряних тривог слугуватимуть укриттям та місцем навчання.

«Колектив готовий, всі на місцях, ніхто не звільнився. Хто був закордоном, то вже всі повернулися», – каже ректор.

У гуртожитку навчального закладу також завершують встановлювати енергоощадні вікна. З 4 березня тут жили вимушено переміщені українці. Для них виділили окремий другий поверх, – розповідає заступниця директора педколеджу Тетяна Оксенчук.

Що буде з переселенцями

Зі слів ректора, виселяти вимушено переміщених людей з інших регіонів з гуртожитку не будуть. За час повномасштабного вторгнення у закладі розмістили понад тисячу переселенців. Нині тут проживають 84 людини.

«У нас живе 30 діток, 17 людей з інвалідністю, наймолодшому – 2 роки, найстаршому мешканцю - 95 років. Є люди з Краматорська, Лисичанська, Луганська, Донецької області та Харкова», – говорить заступниця директора педколеджу Тетяна Оксенчук.

Оксана з сином і донькою приїхали до Луцька з Харкова у квітні, чоловік у лавах ЗСУ – захищає Батьківщину. Каже: вдома спали у підвалі через постійні вибухи, на 42-у добу обстрілів донька попросила залишити дім і виїхати.

«Додому ми ще не можемо повернутися, бо Харків щодня бомблять, туди прилітають ракети та наш район недалеко від Бєлгорода, звідки Росія на нас наступає. Тому це дуже небезпечно», – розповідає жінка.

Загалом, в навчальних закладах Волині нині проживає понад дві тисячі вимушено переміщених людей, — розповіла головна спеціалістка військово-цивільної адміністрації Софія Макарчук.

Читайте також: Лавки, парти та санвузли: як у ліцеї в Зимному облаштовують укриття


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Устилузі» – ремонт дороги: попередили про ймовірний сповільнений трафік
Наступна новина Росіяни завдали ракетного удару по Вінниці: повідомляють про 12 загиблих
Останні новини
Схожі новини