Лавки, парти та санвузли: як у ліцеї в Зимному облаштовують укриття

Лавки, парти та санвузли: як у ліцеї в Зимному облаштовують укриття

У ліцеї села Зимне Володимир-Волинського району для учнів та педагогів облаштовують бомбосховище.

Підвальне приміщення відповідає вимогам споруди цивільного захисту, – розповів Суспільному завгосп навчального закладу Василь Пасальський.

Ремонт підвалу роблять частково за гроші грантодавців, 150 тисяч гривень виділили з бюджету громади, – каже директорка ліцею Юлія Степанюк. Площа укриття — 378 метрів квадратних. Одночасно тут можуть перебувати 350 учнів та працівників школи.

"Укриття обладнане лавами для сидіння, партами, стільцями, питною водою, легким перекусом для дітей. Є санвузол, туалетний папір, вода, мило. Все, щоб учні могли тут перебувати", – говорить директорка ліцею.

Укриття облаштовують лавками та столами, – каже директорка Зимнівського ліцею Юлія Степанюк. Фото: Суспільне Луцьк

Нині укриття розчищають від сміття. У підвалі завершують облаштування санвузла. Тут підведені вода та електрика. На випадок знеструмлення приміщення працюватиме генератор, – каже завгосп Василь Пасальський.

Ремонтні роботи в укритті Зимнівського ліцею тривають. Фото: Суспільне Луцьк

Також працівники ліцею запасаються питною та технічною водою. Для кожного класу зібрали тривожний пакунок. У ньому: медикаменти, респіратори, їжа, — говорить заступниця директора Галина Жаловага. Додає: такі пакунки придбали за гроші благодійників.

З першого вересня у Зимнівському навчальному закладі планують розпочати навчання 285 учнів. 60 з них перейдуть на навчання зі школи села Селець, де немає укриття.

Читати також: «Хтось мусить займатися дітьми». Як в Луцьку працює приватний волонтерський садок


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині від удару струмом помер чоловік
Наступна новина Україна повернула тіла 30 полеглих захисників
Останні новини
Схожі новини