У Луцькому «політесі» відкрили нові спеціальності

У Луцькому «політесі» відкрили нові спеціальності

Дві надзвичайно потрібні професії презентували в Луцькому національному технічному університеті . Невдовзі вуз випускатиме кваліфікованих правників та агрономів.

Для того аби вступити на спеціальність "право", потрібні сертифікати ЗНО з української мови та літератури, історії україни, математики чи географії та іноземної мови. Голова господарського суду Волині Микола Шум каже, що судові органи завше раді сприяти освітнім проектам і практикувати молодих фахівців, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Відтак, каже Микола Шум, тішить те, що ЛНТУ розробив нову і цікаву концепцію навчання для студентів які прагнуть освоїти право. Річна вартість навчання на платній формі по спеціальності "право" - 16 з половиною тисяч гривень. Якщо буде достатня кількість охочих абітурієнтів, то навчання за цією спеціальністю стартуватиме вже з 1 вересня цього року. Щоправда чи будуть на цій спеціальності "бюджтені" місця наразі не відомо. Віктор Веремчук адвокат з великим досвідом. Правник стверджує, нинішнє покоління молодих фахівців потрібно готувати по-новому.

Не менш потрібна та затребувана спеціальність - агрономія. Відтак ректор технічного університету зібрав за круглим столом людей, які на його думку допоможуть набрати талановитих людей. Більше того, ці люди на пряму дотичні до сільського господарства а відтак місця для практики студентам вже забезпечені.

Читайте також: Доцент-каратист з луцького «політеху» здобув «бронзу» на міжнародному турнірі

Випускники цієї спеціальності, отримають кваліфікацію технолога з агрономії. Відтак, матимуть можливість працювати в фермерських господарствах бригадирами, меліораторами, рільниками, агрономами та іншими фахівцями дотичними до професії. Варто зазначити, що вартість навчання на "агрономії" - 13 тисяч 500 гривень на рік. Ректор Луцького національного університету Петро Савчук каже, на всі поради кваліфікованих фахівців зважать і майбутні абітурієнти не пошкодують що обрали саме цей вуз.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Законний чи незаконний екологічний збір на в’їзді до Шацького природного парку
Наступна новина «Без клепки в голові», - у Луцьку водій гнав по зустрічній. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини