У Луцькому замку – фестиваль каліграфії. ФОТО

У Луцькому замку – фестиваль каліграфії. ФОТО

У стінах Луцького замку триває дводенний фестиваль каліграфії «Простір літер».

На захід з'їхалися фахівці типографії, дизайну та каліграфії з України та з-за кордону, – пише Конкурент.

«Простір літер» – це фестиваль для творчих людей і тих, хто цікавиться мистецтвом каліграфії. Під невимушені звуки спокійної джазової мелодії учасники фестивалю вправлялися у мистецтві красиво виводити літери або ж цілі слова. Каліграфічна тусовка в стінах замку стартувала 18 серпня і має продовження 19 серпня.

Тим часом на подвір'ї замку майстри каліграфії з Польщі розвернули величезний лист паперу. Організатор фестивалю Кирило Ткачов розповів, що на цьому листі паперу відбуватиметься каліграфічний експромт. Тобто всі охочі під звуки музики можуть долучитися і виводити там літери. У результаті разом вони створять щось спільне.

«Це зроблено для людей творчих та зацікавлених каліграфією. Але є тут й перехожі, яким просто цікаво подивитись на це дійство», – зазначив Кирило Ткачов

Він додав, що будь-хто може долучитись і спробувати свої навички в каліграфії. Навіть серед ліворуких людей є каліграфи. Хоча їм ця справа важче вдається, аніж тим, хто пише правою рукою.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцька з'явився власний шрифт


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку святять кошики на Яблучного Спаса. ФОТО
Наступна новина У Луцьку горить кафе-магазин. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини