У Луцькому зоопарку показали, як «виходжують» покинутих пташат. ФОТО

У Луцькому зоопарку показали, як «виходжують» покинутих пташат. ФОТО
фото Луцького зоопарку

Троє малюків лелеки, один сич, троє совенят та двоє боривітрів наразі «виходжують» працівники Луцького зоопарку.

Про це йдеться на сторінці установи у Facebook.

«Та лише тим, хто поверхнево оцінює ситуацію, може здатися, що опікуватися цим птаством неважко. Бо догляд за малечею приблизно однаковий, вимагає і часу, і терпіння. Годівля – щодві-щотри години. Їжа – лише та, яку може споживати певний вид, ще й дуже подрібнена. Тож ріжеться м’ясце чи рибка, капається у дзьобик водичка. Перші тижні кожне пташа треба людині нагодувати, аж поки не навчиться самостійно споживати харч», – йдеться в дописі.

«Та що там казати – навіть на жердинках сидіти їх вчать опікуни. Тож не раз чи два маляті треба звалитися, аж поки прийде розуміння, як за той патичок учепитися! Отак і працюємо – і рятуємо-вчимо, і самі вчимося: і догляду, і терпіння, і людяності» – продовжують працівники установи.

В зоопарку зазначають, що якщо є травми у знайд, то обов’язково звертаються до ветеринара і лікують. «Іноді є потреба навіть в хірургічних втручаннях, після яких – курси прийому медикаментів та реабілітація. А це, своєю чергою, кошти…» – кажуть в зоопарку.

«Тож кожне таке врятоване життя для нас – диво! Вдячні тим, хто не лише звертається з проханням принести поранене чи знесилене пташа, а й потім провідує, приносить харч та інші необхідні речі. А люди, які не позбуваються знайд, а лише консультуються щодо догляду і виходжують пташаток чи звірят удома, – таки супергерої! І лише разом, спільними зусиллями, можна змінити світ на краще», – резюмують в дописі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучан запрошують відвідати тигреня Трішу: коли можна прийти в зоопарк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поїзд зі Здолбунова до Ковеля тимчасово не курсуватиме
Наступна новина На залізниці у Луцьку стоять російські вагони з вугіллям. ФОТО
Останні новини
Схожі новини