У Луцькому зоопарку – смугасте поповнення. ФОТО

У Луцькому зоопарку – смугасте поповнення. ФОТО

Вже наступного тижня, 2 липня, у співробітників Луцького зоопарку буде чергове невеличке свято – два місяці з дня народження відзначатиме тигреня Тріша, яка народилася у тигрів Аїди і Тамерлана.

Маленька тигричка нині має понад 5 кілограмів ваги, почувається добре. Однак якщо б не титанічні зусилля працівників зоопарку, маля б загинуло. Адже батьки від новонародженої відмовилися, – повідомили в адміністрація звіринця.

Через два дні після появи маляти на світ працівники зоопарку зрозміли, що дорослим особинам до дитини байдуже. Вона могла загинути від голоду, переохолодження або й бути вбитим. Тож з 4-го травня почалася чергова цілодобова варта для тих, хто вже з березня виходжував носуху Джоніка.

Екскурсовод Тетяна Шкирпан, завідувачка складом Ганна Кротова, директорка зоопарку Людмила Денисенко та фахівець по роботі з громадськістю Олена Самчук стали паралельно і мамами для тигреняти. Годування, масаж, прибирання, чистка – кожні дві години цілодобово упродовж першого місяця життя.

Зважування та ведення щоденника, де ретельно фіксували все, що мало стосунок до маляти. Забезпечення рухової активності та сну. Реагування на найменші відхилення, аби запобігти проблемам у майбутньому. І все це – без досвіду вживу. Але з порадами колег та прочитання безлічі спеціалізованих матеріалів.

Зараз тваринка у нормі. Працівники пробують повернути Трішу батькам. І хоч дорослі особини досі не проявляють до неї інтересу, у зоопарку сподіваються на щасливе завершення цієї історії.

ДИВИТИСЯ ФОТО: Будній день в луцькому зоопарку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин на візку потребує допомоги небайдужих
Наступна новина На Волині визначили переможців конкурсу проектів місцевих ініціатив
Останні новини
Схожі новини