У Луцькраді скликають позачергову сесію з приводу «формули Штайнмаєра»

У Луцькраді скликають позачергову сесію з приводу «формули Штайнмаєра»

У Луцьку проведуть позачергове скликання 64-ї сесії Луцької міської ради з приводу «формули Штайнмаєра». Сесія відбудеться у четвер, 10 жовтня 2019 року о 10 годині в залі засідань міської ради.

Відовідне розпорядження підписав виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт 7 жовтня 2019 року.

На розгляд планують внести законопроєкт депутата Волиньради Олександра Пирожика  про звернення Луцької міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо непопущення капітуляції України так званою «формулою Штайнмаєра».

Нагадаємо, у понеділок, 7 жовтня, волинські активісти прийшли до Волинської обласної ради вимагати позачергової сесії. Після зустрічі з протестувальниками голова Волиньради Ірина Вахович заявила, що немає конкретики, проти чого і для чого збиратися, адже є офіційне роз'яснення "формули" президента. Відтак збирати позачергову сесію облради відмовилися. 

Після того, як 1 жовтня погодили «формулу Штайнмаєра» щодо виборів на окупованому Донбасі, значна частина українців стала її трактувати як капітуляцію України перед Російською Федерацією. В області створили навіть Волинський комітет протидії капітуляції, учасники якого проводили акції протесту, виступаючи проти погодження «формули Штайнмаєра».

 

 

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні прогнозують значне подорожчання сигарет
Наступна новина В Україні планують зробити обмін валют платним
Останні новини
Схожі новини