У Луцькраді зі скандалом виділили кошти на 27-му школу

У Луцькраді зі скандалом виділили кошти на 27-му школу

У Луцькій міській раді виділили кошти на добудову школи № 27, яку планують відкрити цього року.

Це відбулося 13 серпня під час позачергової сесії міської ради. 

Голова департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова розповіла, що для добудови школи № 27 згідно з проектом рішення планують зменшити видатки по департаменту ЖКГ для капітального ремонту доріг у розмірі 2 млн 202 тисяч 500 грн. та зняти 4 млн 997 тисяч грн. з коштів, передбачених на реконструкцію частини приміщення КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги», де планують облаштувати Центр реабілітації учасників АТО.

Нагадаємо, цього дня зранку біля Луцької міської ради зібралися мітингувальники, які не хочуть, аби на добудову школи N27 «забрали» кошти з центру реабілітації АТОвців.

Перед прийняттям рішення атовець Сергій Ліман з позивним Лимон звернувся до депутатів, щоб ті не забирали 5 мільйонів з Центру. Він запропонував забрати кошти зі швейцарських тролейбусів або з ремонту вулиці Дубнівської.

«Хлопці віддавали найцінніше – своє життя, щоб ми спокійно тут сиділи. Я розумію, що 5 млн мало для центру, я впевнений, що ми їх більше не побачимо. Ми вже говорили багато з ким з депутатів, відкрийте цю школу, але не ризикуйте життям хлопців. Ми хочемо, щоб діти ішли в ту школу, ми не приходимо, бо в нас є особисте питання, ми приходимо один за одного. Нема у війни лояльності, вона приходить і забирає життя. Ми марнуємо життя людей, які показали, що вони мають право на життя», - сказав Сергій.

Атовець пояснив, що створення цього Центру необхідне, щоб демобілізовані бійці могли реабілітуватись після повернення з передової та не вирішували конфлікти через самогубство.

Після виступу Лімана побратими зааплодували.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що оскільки у телефонному режимі голова Волинської обласної ради Ігор Палиця пообіцяв, що кошти для атовців будуть, нема підстав хвилюватись.

Психолог Олена Звєрєва розповіла, що не може піти у відпустку через те, що не може залишити атовців, які потребують її допомоги. Вона також сказала, що треба не школу відкривати, а кримінальну справу.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт розповів, що зараз для будівництва Центру 5 млн нічого не вирішують, адже на нього треба не те що 17 млн, а близько 20 млн грн.

За його словами, будівельні роботи не розпочнуться, доки не проведуть експертизу приміщення, в якому буде Центр, а її зроблять не раніше кінця вересня, а тендер на пошук підрядника оголосять лише у жовтні. До цього часу зняті 5 млн він пообіцяв повернути назад.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що 7, 2 млн необхідні для закупівлі комп’ютерів, школа без них не може запрацювати цього року, адже змінились вимоги до того, як має відбуватись здача новозбудованого об’єкта.

Учасники АТО, які були в залі засідань, неодноразово вигукували, що в результаті вийде так, що і школа не запрацює з 1 вересня, і Центру реабілітації не буде. Також лунали фрази, що бійці не вірять обіцянкам. Вони просили не просто не забирати 5 млн грн., а ще й виділити 5 додаткових, «пожертвувавши» чимось іншим. Також часто наголошували, що вони не мають нічого проти школи, але не хочуть, щоб її відкривали ціною життів хлопців.

«Грошей не буде. Ви не знайдете їх, ви просто розводите людей», - сказав лучанин Ігор Чигринюк.

Врешті депутати підтримали проект рішення. «За» проголосувало 22 депутати. Микола Собуцький покинув залу засідань після того, як його колеги не підтримали його пропозицію забрати гроші з тролейбусів, а не з Центру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Лісовій пісні» працюють «нелегали», - ЗМІ
Наступна новина Лучанин вдома виготовляв фальсифікований алкоголь
Останні новини
Схожі новини