У Луцьку батьки дітей без щеплень прийшли мітингувати під міську раду. ФОТО

У Луцьку батьки дітей без щеплень прийшли мітингувати під міську раду. ФОТО
Джерело фото: ІА Волинські Новини

 

У Луцьку біля стін міськради зібрались батьки дітей без щеплень , які долучилися до Всеукраїнської акції-мітингу на захист прав дітей на освіту, свободи вибору в лікуванні та профілактиці захворювань.

Акція протесту розпочалася близько 11 години, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Як зазначають присутні, представники навчальних і медичних закладів видали необґрунтовану заборону на відвідування шкіл і садочків дітям, які не мають профілактичних щеплень.

Батьки переконують, що відстоюють законне право своїх дітей на навчання, що прописано в Конституції України та Законі України «Про освіту».



Окрім того, мітингарі переконують, що вакцинація - це ризиковане медичне втручання, яке є виключно добровільною процедурою.

Водночас батьки нагадують, що жодна епідемія в країні офіційно не оголошена, та й карантини у школах чи садках не вводять.

«Лише батьки по законодавству та совісті несуть відповідальність за життя та здоров'я своїх дітей», - зазначила одна з учасниць акції Олена Кремінь.

Олена Кремінь зауважила, що розпорядження про забору відвідувати школи і садки дітям антизаконне, адже «наші дітки здорові і можуть ходити на навчання».

«Ми проти дискримінації, проти того, щоб дітям робили вакцину без попереднього огляду. Це наше право, право батьків обирати, як уберегти дітей від захворювань. Ми не проти щеплень, а просто відстоюємо свою думку», - сказала Олена Кремінь. Вона додала, що її дітки вчаться у четвертій школі. Проте доньку вона забрала зі школи й перевела на самостійну сімейну освіту.



Одна із присутніх мам, пані Ольга наголосила, що її син раніше постраждав від щеплень. Водночас вона зауважила, що попередньо не вивчаються протипоказання діток до вакцин. «Чому я маю свою здорову дитину ставити під ризик. Не можна всіх гребти під одну гребінку. Не всім дітям можна робити щеплення від кору», - акцентувала лучанка.

«Ми приєдналися до цієї акції через дискримінацію, відсторонення діток від навчання. В інших містах є дуже багато постраждалих від вакцини», - сказала Тетяна, мама двох дітей, і додала, що проти штучних втручань.

Олена Кремінь теж відзначила, що нещеплені дітки часто набагато здоровіші за тих, які отримали вакцину. Як доказ цього вона показала медичну картку своєї дитини.

Відзначимо, що згодом батьки планують відповідну акцію біля Волинської облдержадміністрації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Епіфаній розповів, чому перемовини з Кирилом та Онуфрієм неможливі
Наступна новина У Луцьку перенесли перейменування вулиць. Кажуть: бо вибори
Останні новини
Схожі новини