У Луцьку біля одного з будинків автомобілі їздять тротуаром

У Луцьку біля одного з будинків автомобілі їздять тротуаром
фото ілюстративне, джерело: Lidernews

Представники ОСББ «Сагайдачного, 20» у Луцьку звернулися з проханням обмежити рух автотранспорту через прибудинкову територію будинку №20, що на вулиці Сагайдачного.

Про це стало відомо під час комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури, благоустрою житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 23 липня.

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась зазначив, що через вулицю Сагайдачного легковики їдуть на Дорошенка.

«Там встановленні лежачі поліцейські. Мешканці вулиці Дорошенка зробили «тупікову» вулицю. Розумію, що люди не хочуть, аби через їхній двір їздили, але це ж не приватна територія. Є ж генплан», - сказав Крась.

«Стану на захист жителів, там справді їздить великогабаритний транспорт, там возять бруківку, цеглу, там їздять фурами. Це дуже маленький двір, у якому ростуть дерева і обаштована невеличка пісочниця. Мешканці переживають за дітей, адже їм нема де гратися. Можливо, не варто обмежувати геть рух, але, наприклад, обмежити висоту машин», - сказав депутат Костянтин Петрочук.

Самі ж жителі квартир зазначили, що після того як поставили лежачого поліцейського, водії почали виїжджати на тротуар, де ходять діти. А коли власники квартир виходять із під’їзду, то зразу опиняються на проїжджій частині. Вони додали, що на прибудинковій території взагалі рух транзиту заборонений.

Члени комісії зауважили, що на Дорошенка можна їздити по Січовій, адже там є дорога для об’їзду будинку.

Члени комісії вирішили запросити на наступне засідання водіїв, які їздять цією прибудинковою територією.

Також доручили департаменту містобудування та архітектури розробити доїзд до вулиці Дорошенка через Рівненську, а департаменту ЖКГ внести зміни в дорожню схему, аби встановити знаки щодо обмеження руху та швидкості.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розчистили частину річки: у Луцьку відновлюють судноплавство. ВІДЕО
Наступна новина Для Луцька розробили туристичний мобільний додаток
Останні новини
Схожі новини