У Луцьку діє побудоване у XIV столітті укриття

У Луцьку діє побудоване у XIV столітті укриття

У Луцьку за призначенням використовується укриття, побудоване у XIV сторіччі, на його реставрацію витратили 2,3 млн євро

Про це повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко.

"У Луцьку є укриття, яке використовується за своїм прямим призначенням з 14 століття! Це найстаріша захисна споруда цивільного захисту в Україні з тих, де я був і які бачив", - зазначив Ткаченко.

За його словами, захисна споруда-музей перебуває на балансі Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій і повністю відповідає усім сучасним нормам.

Загалом на всі роботи в історичній памʼятці було витрачено майже 2,3 млн євро, кошти були надані на умовах співфінансування місцевим органом самоврядування та Програмою транскордонного співробітництва. В укритті в Окольному замку облаштована вентиляція, замінені інженерні мережі та освітлення, підсилені фундаменти частини оборонної стіни тощо.

"Під час повітряної тривоги люди фактично перебувають у підземному музеї. В інший час тут проводять екскурсії для всіх охочих. Шкода, що наше сьогодення змушує використовувати історичні памʼятки у якості укриттів, а не просто вивчати й досліджувати історію", - зазначив посадовець.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна готує евакуацію водіїв вантажівок із польського кордону
Наступна новина Правоохоронці розшукують безвісти зниклого 15-річного волинянина
Останні новини
Схожі новини