У Луцьку для будинків, де немає ОСББ, виберуть управителів

У Луцьку для будинків, де немає ОСББ, виберуть управителів
Фото ілюстративне

У Луцьку до кінця місяця можуть провести конкурс із визначення управителів приблизно 900 будинків, де наразі не створені ОСББ.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 18 листопада, пише ІА Волинські Новини.

Про проведення конкурсу щодо визначення управителів будинками та ситуацію, в якій опинилися ЖКП міста, поінформувала виконувач обов’язків директора департаменту ЖКГ Надія Коленда.

З її слів, управитель матиме ширші функції, зокрема укладення договорів на надання послуг, проведення капремонту тощо. Департамент розробив довідку, яку розповсюдили у всіх будинках, де досі не створені ОСББ і послуги досі надають житлово-комунальні підприємства.

За словами Надії Коленди, надалі ЖКП не зможуть надавати послуги за ціною, затвердженою у 2018 році. Є два виходи – проводити збори та створювати ОСББ або проводити конкурс із визначення управителя будинками.

Звернень до міськради щодо проведення конкурсу для того чи іншого окремого будинку не надходило. У конкурсі з визначення управителя можуть брати участь не лише ЖКП, а й інші організації.

Оскільки справа не зрушується з місця, а дев’ять обласних центрів уже провели конкурси і надають послуги з управління, департамент підготував відповідний проект рішення виконкому і просить депутатів міськради допомогти у вирішенні питання. З нового року на 30 % підвищиться ціна обслуговування ліфтів, у 2018 році мінімальна заплата становила 3700 гривень, що нині призводить до того, що з ЖКП звільняються працівники, підприємствам доводиться сплачувати мінімалку за рахунок невиконання складових тарифу.

Читати також: Лучани заборгували за утримання будинків понад 12 мільйонів

Конкурс зможуть провести вже до кінця місяця. На широкий загал виставлять технічні параметри кожного будинку, формуватимуть по 2-3 лоти на кожне ЖКП. Ціна обслуговування кожного будинку буде різною, враховуючи технічні параметри. Якщо під час конкурсу в будинку створять ОСББ, такий будинок вилучать з конкурсу. Для ветхих невеликих будинків, де ЖКП надають лише послугу з перевірки димових каналів, ці послуги можуть залишитися в такій стадії, як нині, тому що обслуговувати такі будинки для ЖКП економічно невигідно.

Члени комісії рекомендували департаменту ЖКГ до кінця року провести конкурс щодо визначення управителів будинків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Місто занурюється у темряву. Луцьку владу просять краще освітити дороги
Наступна новина ДБР просить позбавити недоторканості Порошенка. Йому збираються оголосити підозру
Останні новини
Схожі новини