У Луцьку хочуть реанімувати проект «Безпечне місто»

У Луцьку хочуть реанімувати проект «Безпечне місто»

У Луцьку обговорювали проблеми реалізації та майбутні перспективи проекту «Безпечне місто».

Про це йшлося 25 січня під час круглого столу між громадськими діячами, поліцією та «самооборонівцями».

Як повідомили у громадський організації «Центр розвитку урядування», проект «Безпечне місто», започаткований у 2016 році, передбачає будівництво оптоволоконних мереж, встановлення камер відеоспостереження та створення центру адміністрування даних. За два роки міська влада реалізувала лише частину цього проекту, витративши 4 млн гривень.

За ці кошти підрядна фірма проклала оптоволоконні мережі по основних магістралях та закупила обладнання для серверної. Для завершення першого етапу потрібно було виділити другий транш, а це – 3,6 млн грн.

Експерти ЦРУ стверджують, що у 2017 році проект «Безпечне місто» влада жодним чином не розвинула.

«Потреба проекту є дуже важливою, адже від лучан доходить фідбек, що інколи страшно пройтися вулицями міста і це насторожує», – зазначив експерт Центру розвитку урядування Юрій Моклиця.

Тарас Яковлєв зауважив, що «Безпечне місто» надасть змогу контролювати усі в’їзди до міста Луцька, детально фіксувати правопорушення не тільки на дорогах, але й в публічних місцях, попередити кримінальні ситуації.

Під час круглого столу експерт ЦРУ Сергій Григоренко повідомив, що команда по створенню проекту перейняла досвід у колег з Тернополя. У цьому місті ще з 2010-ого року активно працює унікальна система відеоспостережень, крім того, розробники створили публічний портал, який надає доступ до перегляду камер будь-якому користувачеві.

«Система відеонагляду дасть змогу забезпечити безпеку в різних куточках міста. До прикладу, у центральному парку Лесі Українки, до контролю якого не вистачає особового складу. Автомобілем туди не має змоги заїхати, а на для пішого екіпажу бракує персоналу. Переконаний, що камери дадуть нам змогу попередити та протидіяти порушенням», – зауважив представник патрульної поліції Луцька Павло Радивонік.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мешканці волинського міста ігнорують пункт прийому ялинок. ФОТО
Наступна новина Суперпропозиція від «GoHome»: якісний, стильний та сучасний будинок - за доступною ціною
Останні новини
Схожі новини