У Луцьку хочуть тимчасово заборонити будівництво нових багатоповерхівок

У Луцьку хочуть тимчасово заборонити будівництво нових багатоповерхівок
Фото ілюстративне

У Луцьку хочуть встановити тимчасовий мораторій на будівництво багатоповерхівок, через неузгодженість генерального плану міста.

Заборона на багатоквартирне будівництво діятиме допоки не буде розроблено і затверджено новий генеральний план. 

Про це йшлося 9 грудня під час брифінгу управління містобудування та архітектури щодо впровадження тимчасового мораторію на будівництво нових будівель і споруд на території міста Луцька, – повідомляє ІА «Волинські Новини».

Керівник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз розповів, що мораторій не стосуватиметься реконструкції наявних будівель. Йдеться лише про нове багатоповерхове будівництво.

«Ми пропонуємо таке рішення через те, що місто фактично вичерпало межу свого розвитку, адже будівництво йде за рахунок територій, які не призначені для нового будівництва», – сказав Веніамін Туз.

Він додав, що за останні 5 років будівництво в Луцьку заходить у ті межі, які не заплановані в генеральному плані.

«Багатоповерхівки виникають там, де раніше були заводи, де немає відповідної інфраструктури... Ми повинні розуміти, як ми будемо розвиватися, тому будемо працювати над розробкою генерального плану», – зауважив директор управління містобудування та архітектури.

Мораторій триватиме до кінця затвердження генерального плану міста – орієнтовно йдеться про кінець весни наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 7 команд, 70 учасників, 7 чемпіонів. Відбувся чемпіонат Modern-Expo з футзалу
Наступна новина Луцьк – у трійці міст, де демократія важливіша за багатство
Останні новини
Схожі новини