У Луцьку команди журналістів чотирьох країн змагаються за кубок пам'яті Клімчука. ФОТО

У Луцьку команди журналістів чотирьох країн змагаються за кубок пам'яті Клімчука. ФОТО
Учасники Міжнародного відкритого турніру із футзалу

У Луцьку триває Міжнародний відкритий турнір із футзалу серед команд журналістів України, Білорусі, Литви та Польщі, які представляють обласний центр Волині, Мінськ, Вільнюс та Люблін відповідно.

Змагання відкрили 30 березня у Волинській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі за участі міської та обласної влади, Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку, Форуму українських журналістів, Спортивної асоціації працівників засобів масової інформації Волині, а також членів родин покійних Надзвичайного і Повноважного посла України, голови Волинської облради та Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та заслуженого журналіста України Юрія Яцюка, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Останніх вшанували хвилиною мовчання.

Ддо усіх присутніх звернулися з вітальними словами посадовці.

«Це непересічна подія для кожного політика, якого пам’ятають, люблять, яким гордяться. Борис Петрович (Клімчук, – ред.) був потужним керівником не тільки області, він був керівником всеукраїнського та навіть міжнародного масштабу. Він таким і залишається. По-іншому бути й не може», – зазначив голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив: «Борис Петрович був неймовірно харизматичним, креативним, всі відчували його неймовірно високий рівень, його масштаб… Усе життя він працював заради Волині, і це всі відчували, відчувають і ще довго будуть відчувати».

Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур акцентував, що такі пам’ятні заходи, у яких спільно беруть участь громадяни сусідніх держав – України, Польщі, Білорусі та Литви, ще більше сприяють збереженню дружніх відносин між країнами та розвитку міжнародної співпраці.

 

«Я дуже радий, що цей турнір відбувається в місті Луцьку, місті, яке історично є важливим і для Польщі, і для Литви, і для України», – звернув увагу Марек Запур.

Донька покійного Бориса Клімчука Юлія Троц також звернулася до присутніх: «Хочу сказати, що тато як дипломат завжди шукав те, що об’єднує країни, людей, нас усіх. Сьогодні ж нас усіх об’єднав спорт».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди лучанам викидати відпрацьовані ртутні термометри та люмінесцентні лампи
Наступна новина Уночі Україна перейде на літній час
Останні новини
Схожі новини