У Луцьку лікувати дітей з аутизмом допомагають собаки. ВІДЕО

У Луцьку лікувати дітей з аутизмом допомагають собаки. ВІДЕО

Чотирилапі реабілітологи і психотерапевти працюють у Луцьку.

Про те, чого вдалося досягнути у каністерапії розповіли працівники КП «Ласка» на презентації результатів проекту «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями у транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії», – йдеться у сюжеті 12 каналу

 Цей проект – частина програми транскордонного співробітництва «Республіка Білорусь – Україна».

«Ми провели навчання спеціалістів. У нас пройшло 12 днів тренінгів, на які приїждили спеціалісти з Білорусі та України. У нас були тренери з Латвії та Польщі, які нас навчали і розповідали, як становилася каністерапії у їхніх країнах, як організатовувати заняття, яких рівнів це буває, які є різні діагнози, як працювати з ними», – розповіла менеджер проекту Антоніна Гошовська

Каністерапія – не традиційна методика лікування і реабілітації людей з обмеженими можливостями за допомогою собак стає все більш популярною.

Пес Лорд став не лише другом багатодітної сім’ї, а й особистим психологом. 

Волонтерка Інна Хоміцька – мама дитини-аутиста. Жінка розповіла, що за пів року роботи дитини з собакою вдалося досягти результатів, яких не було після 3 років відвідування реабілітаційного центру. 

«За пів року дитина навчилася сама вдягатися, сама їсти ложечкою, Дитині зараз 4 роки і до цих пір вона цього не вміла», – зізналася жінка. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Він полетів, але обіцяв вернутися. Сесія Волиньради. РЕПОРТАЖ
Наступна новина Поліцейські передали у музей унікальну колекцію холодної зброї, вилученої у волинянина. ФОТО
Останні новини
Схожі новини