У Луцьку лише 5% покупців беруть квартири в іпотеку. ІНФОГРАФІКА

У Луцьку лише 5% покупців беруть квартири в іпотеку. ІНФОГРАФІКА

Наскільки лучан цікавить іпотека, та чи є доступними відсоткові ставки місцевих банків. 

Вибираючи квартиру із залученням кредитних коштів, покупці звертають увагу на процентні ставки банків.

Редакція порталу Domik.ua провела опитування серед професійних ріелторів щоб дізнатися, скільки покупців користується іпотекою при купівлі квартири на первинному і вторинному ринках нерухомості в різних містах України.  

Читайте також: Житло в іпотеку: чим це вигідно і скільки доведеться платити

В результаті опитування з'ясувалося, що більшість інвесторів не мають наміру купувати житло в іпотечний кредит через високі відсоткові ставки, пропоновані банками. Українські банки пропонують потенційним покупцям наступні мінімальні відсоткові ставки річних на придбання житла: Райффайзен Банк Аваль - від 17%, Приватбанк - від 17,9%, Ощадбанк - від 19,99% в гривневому еквіваленті.  

Не більше 10% покупців купують квартири в іпотеку в Харкові, Запоріжжі, Рівному, Чернігові, Миколаєві, Тернополі, Херсоні, Черкасах та Чернівцях.  Небажання клієнтів купувати житло в кредит аргументовано високими процентними ставками банків.

У Вінниці, Житомирі та Ужгороді 8% інвесторів користуються іпотечним кредитом при покупці квартири на первинному і вторинному ринках нерухомості.  За даними агентств нерухомості, в Києві, Дніпрі, Львові та Хмельницькому купувати житло в іпотеку воліють лише 7% клієнтів.  Решта 93% не цікавляться умовами надання банківських кредитів.  

Мінімальну кількість покупців, які купують квартиру за допомогою іпотечного кредиту виявлено в Одесі, Кропивницькому, Сумах, Луцьку, Івано-Франківську та Полтаві - 5%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від сьогодні українські магазини не видаватимуть решту дрібними копійками. ІНФОГРАФІКА
Наступна новина Володимир Мороз про будівництво і луцький РАЦС: у законі немає поняття «реконструкція»
Останні новини
Схожі новини