Волиняни за рік отримали 210 іпотечних кредитів за програмою «єОселя»

Волиняни за рік отримали 210 іпотечних кредитів за програмою «єОселя»

Минулого року в жовтні Уряд запустив програму «єОселя». За цей час іпотечні кредити отримала 3 641 українська родина на загальну суму 5,2 млрд грн. Натомість волиняни оформили 210 іпотечних кредитів на суму 268 млн грн.

Про це повідомили в ОВА. 

Зокрема, заявки на участь у програмі «єОселя» приймають на порталі та в застосунку Дія, що повністю змінило підхід до отримання іпотеки.

Важливо, що скористатися програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Так, для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій - учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян - ставка іпотеки становить 7%.

Окрім волинян, за цей рік найчастіше кредити також оформляли жителі міста Київ (552), Київської (980) та Рівненської (214) областей. Зазвичай кредити брали для придбання житла на вторинному ринку та у забудовника.

До слова, програму «єОселя» реалізовують Міністерство економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України та ПрАТ “Укрфінжитло”. Банками-партнерами «єОселі» є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Начальника ДСНС на Волині підозрюють у розтраті понад 200 тисяч гривень бюджетних коштів
Наступна новина У Луцьку відбувся міжнародний матч з боксу на підтримку ЗСУ. ФОТО
Останні новини
Схожі новини