У Луцьку люди вистоюють у довжелезній черзі, щоб змінити місце голосування. ВІДЕО

У Луцьку люди вистоюють у довжелезній черзі, щоб змінити місце голосування. ВІДЕО
Щодня написати заяву приходять 60-70 людей (скріншот із відео)

У Державному реєстрі виборців Луцької міськради – черги. Станом на 21 березня майже 700 людей написали заяви на зміну місця голосування.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного Волині.

Написати заяву на зміну місця голосування можна в кабінеті 109 міськради. Станом на 16:00 21 березня в коридорі майже 20 людей.

Щодня написати заяву приходять 60-70 людей. Станом на сьогодні написали майже 700 громадян, розповів заступник начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Луцькради Юрій Борис.

«Працюємо для того, щоб максимально зручно було: з 9-ї до 17-ї години в суботу і неділю без обідньої перерви. У будні приймаємо з 8:30 до 17:30. Тимчасова зміна місця голосування можлива з початку виборчого процесу –  з 31 грудня 2018 року. В останні дні спостерігається найбільший наплив. Завжди так. Люди чекають до останнього моменту, а тоді звертаютьсяю Через те такі черги», – розповів посадовець.

Омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА на Волині Євгенія Коваленко розповідає, які документи треба мати, аби змінити місце голосування.

«Якщо особа проживає в іншому місті, наприклад у Рівному, але навчається у Луцьку, і студент не хоче повертатися додому голосувати, він може взяти довідку в навчальному закладі і змінити своє місце не реєстрації, а голосування. Так само інші громадяни, які зареєстровані, наприклад, в Києві, і це є далека відстань, але працюють і проживають в Луцьку, беруть довідку з місця роботи і змінюють місце голосування. Але все це треба зробити до 25 березня. Якщо внутрішньо переміщена особа, вона бере свій паспорт, і їй не потрібно жодних підтверджуючих документів», – зазначила Євгенія Коваленко.

 
У Державному реєстрі виборців Луцької міськради – черги

У Державному реєстрі виборців Луцької міськради – черги. Станом на сьогодні майже 700 людей написали заяви на зміну місця голосування, - розповів Суспільному заступник начальника реєстру виборців Юрій Борис. Змінити місце голосування можна до двадцять п’ятого березня включно. Наступного дня списки передадуть на виборчі дільниці, змінити їх буде неможливо.

Posted by UA: Волинь on Thursday, 21 March 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Саганюк заявив, що більше не піде в мери Володимира-Волинського. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку розкажуть, як просувати інтернет-магазин
Останні новини
Схожі новини