У Луцьку мешканці «воюють» із комунальниками за зелену зону. ВІДЕО

У Луцьку мешканці «воюють» із комунальниками за зелену зону. ВІДЕО
Зелена зона біля будинків 13 і 15 на вулиці Шопена у Луцьку

У Луцьку на вулиці Шопена біля будинків 13 і 15 комунальники хочуть зрізати фруктові дерева і кущі, аби вкласти бруківку та зробити доріжки. Однак місцеві мешканці хочуть, аби зелена зона на їхній прибудинковій території залишилася.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного Волині.

Коли комунальники хотіли приступити до роботи, дюди викликали поліцію і зрізати зелень не дозволили.

Місцевий мешканець Андрій Ганайчук каже, що ремонтувати двір почали наприкінці минулого року, частину виклали бруківкою, на іншій – роботи тривають.

«Так спонтанно виходило, що не зі всіма мешканцями провели збори. Декілька чоловік було, щось вирішили і почали робити. Я розумію, що треба якісь моменти окультурити, але в межах розумного», – розповів Андрій Ганайчук.

«Тут передбачається доріжка через клумбу і та, яка розрізає ділянку на дві половини. Мають спиляти сім дерев і вкладуть бруківку на два метри. Дітям не буде де гратися», – каже мешканка Наталія Жовнич.

«У нас тут поряд дороги, інтенсивний рух. Якщо не буде цієї зеленої зони, нам не буде чим дихати», – зауважила мешканка Алла Мардієва.

Будинки на вулиці Шопена не мають балконів, тож мешканці у дворі змушені сушити випрану білизну, каже Анна Цапук.

«У нас четверо діток, живемо в одній кімнаті. Всього нас шестеро, нема де сушити білизну. Я, напевно, найбільше тут сушу. Ми тут стелимо покривало, дітки виходять, граються влітку», – розповіла жінка.

Щоб завадити обрізанню дерев, люди звернудися до департаменту житлово-комунального господарства. 

«Роботи по двору на Шопена, 13 і 15, розпочиналися ще в минулому році. Погоджували з мешканцями будинку. На зборах була більшість мешканців. Звичайно, висловлювали свої якісь пропозиції. Те, що можна було, ми врахували. Є якісь норми, норми здорового глузду. Зараз будемо проводити збори з мешканцями. Я думаю, до якоїсь спільної думки дійдемо», – зазначив директор департаменту Юрій Крась.

 
У Луцьку мешканці двох будинків на вулиці Шопена завадили комунальникам зрізати дерева

Зрізати дерева і кущі, аби вкласти бруківку та зробити доріжки. Учора цим планам комунальників у дворі 13-го та 15-го будинків на вулиці Шопена в Луцьку завадили місцеві. Мешканка будинку Раїса Рудун розповіла нашій знімальній групі: люди просять залишити зелену зону на їх прибудинковій території - там влітку граються і відпочивають діти.

Posted by UA: Волинь on Wednesday, 20 March 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Боявся, щоб сміттєві баки не покрали на клітки нутріям», - голова Голобської громади. ІНТЕРВ’Ю
Наступна новина Кому Гриценко довірив представляти свої інтереси на Волині
Останні новини
Схожі новини