Кому Гриценко довірив представляти свої інтереси на Волині

Кому Гриценко довірив представляти свої інтереси на Волині
Кандидат у президенти України Анатолій Гриценко (фото Максима Блинова)

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко обрав довірених осіб у всіх 5-ти виборчих округах на Волині. Серед тих, кому він довірився, – двоє екс-регіоналів, людина з команди «помаранчевих», книговидавець та партієць місцевого осередку «Громадянської позиції».

Про це повідомляє Чесно

Згідно зі статтею 67 закону «Про вибори Президента України», довірені особи кандидата у президенти агітують за нього, сприяють йому у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями.

«Довіряю Гриценку», – колишній керівник «Волиньвугілля»

На виборчому окрузі з центром у Володимирі-Волинському (№19) довіреною особою Гриценка став екс-регіонал Іван Костик.

Він був членом Партії регіонів, 2010 року балотувався до Волиньради. У 2010-2013 роках очолював ДП «Волиньвугілля». Мешкає в Нововолинську, де є одним із засновників «Організації роботодавців міста Нововолинськ».

За інформацією місцевих ЗМІ, після Революції гідності Костика знову намагалися призначити на посаду директора ДП «Волиньвугілля», однак нічого з цього не вийшло.

У коментарі Руху ЧЕСНО він розповів, що став довіреною особою Гриценка, бо довіряє йому, а з регіоналами, мовляв, його нічого не пов'язує з 2012 року.

«Коли я припинив обіймати посаду генерального директора ДП «Волиньвугілля», вийшов з партії, бо не був згоден з її політикою. А так то раніше я був її рядовим членом. На цих виборах погодився стати довіреною особою Гриценка, тому що довіряю йому», – зазначив Костик.

З команди Ющенка – у команду Гриценка

У Горохівському, Локачинському, Луцькому, Турійському та Рожищенському районах (округ №20) довіреною особою кандидата став теж політик із досвідом Олександр Александрук. Раніше він працював у команді Віктора Ющенка.

У 2005-2010 роках очолював Локачинську РДА. 

«Я знаю Анатолія Гриценка ще з Помаранчевої революції. Фактично це команда, яка була і під час Помаранчевої, і під час Революції гідності. Він запропонував мені особисто стати його довіреною особою, і я погодився», – пояснив Александрук.

Журналісти Руху ЧЕСНО поцікавилися в нього, чи отримував він пропозиції щодо співпраці від представників інших політичних таборів, які теж свого часу працювали разом з ним у команді Ющенка.

«Ні, мені ніхто нічого більше не пропонував. Та я б і не погодився, бо підтримую Гриценка», – відповів він.

Екс-регіонал, який вважає, що його політичне минуле є чистим

Округ із центром у Ковелі (№21) Гриценко довірив екс-регіоналу Іванові Смітюху.

Нагадаємо, що саме через це призначення очільник осередку «Громадянської позиції» на Волині Сергій Чуріков залишив політику. У коментарі Руху ЧЕСНО Гриценко тоді запевняв, що екс-регіоналів у його команді не буде.

2010 року Смітюха обрали депутатом Волинської обласної ради від Партії регіонів. Того самого року його призначили на посаду голови Ковельської райдержадміністрації, а в листопаді 2012-го звільнили.

Іван Смітюх є власником ВАТ «Ковельський хлібокомбінат».

У коментарі Руху ЧЕСНО він сказав, що журналісти шукають зрадника там, де його немає, і що його політичне минуле є чистим.

«Те, що я став довіреною особою, – це був логічний крок. А щодо регіоналів… А ви бачили, як мене з Партії регіонів викинули й пережували у 2012 році? 2 роки я був у партії, очолював Ковельську райдержадміністрацію. Намагався впровадити там хоч щось у життя. Я був не згоден з політикою партії, тому їм не підійшов. Тоді я знову став Іваном, який займається хлібом», – сказав Смітюк.

Щодо свого брата Григорія Смітюха, екс-нардепа від Партії регіонів, то коментувати його членство в партії та позиції Іван Смітюх відмовився.

«Є я, а є мій брат. І ми різні люди. Якщо щось цікавить про мого брата, питайте його», – резюмував він.

«Гриценка я поважаю», – колишній директор обласної друкарні

На окрузі з центром у Луцьку (№22) Гриценко довірився екс-директору «Волинської обласної друкарні», книговидавцеві Дмитрові Головенку. Зараз він очолює ОСББ «Ветеранів 22», а також є директором видавництва «Ключі».

2015 року балотувався до Луцької міської ради за списком Української республіканської партії під №1.

У коментарі Головенко розповів, що йому запропонували стати довіреною особою представники волинської команди Гриценка: «Я хотів працювати на цих виборах. І в мене була принципова позиція, з ким працювати. Тут мені запропонували від Гриценка, і я погодився. Звісно, крім нього, є й інші кандидати, яких я теж міг би підтримати. Але Гриценка я поважаю. І підтримую зараз його».

Він додав, що має досвід роботи під час попередніх виборчих кампаній, і запевнив, що з регіоналами ніколи не працював.

Довірена особа – депутат міськради

На окрузі з центром у Маневичах (№23) довіреною особою Гриценка став Сергій Гетманчук. Він є членом «Громадянської позиції» та депутатом Ківерцівської міської ради.

Що кажуть у Гриценка про екс-регіоналів у команді

Рух ЧЕСНО розпитав у волинській організації «Громадянської позиції» щодо перебування в їхній команді екс-регіоналів.

Після того, як Сергій Чуріков склав повноваження голови місцевого осередку партії, нещодавно обрали нового очільника – військовослужбовця Олександра Кралюка. Він також є керівником штабу Гриценка на Волині.

«Згідно зі статутом партії, регіонали не можуть перебувати в команді «Громадянської позиції». Ці люди (довірені особи, – прим. ЧЕСНО) не є членами партії. Довірених осіб наразі ніхто змінювати не буде. У них є всі якості та чесноти, щоб представляти Гриценка», – зазначили в прес-службі парторганізації.

В одному з коментарів волинським ЗМІ Олександр Кралюк підтримав екс-регіонала Івана Смітюха: «Я особисто рекомендував Смітюха, бо переконаний, що ми маємо говорити про людину, а не про прізвище. 2013 року він вийшов з Партії регіонів через ті дії, які призвели до розгону Майдану. Він мав силу заявити, що категорично не згоден з тим, що робить партія. Я бачив документи в СБУ, як його тоді ламали. Він абсолютний непопуліст».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кому Зеленський довірив представляти свої інтереси на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку мешканці «воюють» із комунальниками за зелену зону. ВІДЕО
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 20 березня. ФОТО
Останні новини
Схожі новини