У Луцьку Міністр інфраструктури протестував першу українську електровантажівку. ФОТО

У Луцьку Міністр інфраструктури протестував першу українську електровантажівку. ФОТО
Джерело фото: Волинська правда

У Луцьку Міністр інфраструктури Володимир Омелян а проінспектував новинку місцевого «Богдана» – багатоцільову електричну вантажівку.

Першу українську повністю електричну вантажівку «Богдан» представив на базі луцького ДП «Автоскладальний завод № 1». Автівку виготовили на замовлення данської компанії Banke Electromotive, – пише Волинська правда.

Оглянути новинку приїхав міністр інфраструктури Володимир Омелян. Компанію йому склали голова Волинської ОДА Олександр Савченко та директор ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний.

В присутності преси та працівників заводу чиновники оглянули виробництво тролейбусів та шкільних автобусів, а також – поспілкувалися з колективом «Богдану». Після цього слово високопосадовці та очільники підприємства поспілкувалися з пресою.

Першим до мікрофона підійшов генеральний директор Banke Electromotive Расмус Данке: «Хочу подякувати працівникам «Богдан Моторс» за те, що спільними зусиллями ми розробили та провели колосальну роботу, щоб оцей прекрасний продукт ми випустили. Сподіваємось, що в майбутньому будемо робити більше таких автомобілів».

Після цього слово взяв профільний міністр – Володимир Омелян. Урядовець також подякував всім працівникам, які долучилися до виготовлення новинки.

«Ми весь час говоримо про Україну, як країну аграрну. Наше міністерство переконане, що Україна може і повинна бути високотехнологічною державою. Ви бачите цей продукт. Його повністю розроблено і виготовлено в Україні. Дуже важливо, коли міста і області купують автомобільну техніку, щоб вона була українського виробництва», – заявив Володимир Омелян. Він зауважив, що «Богдан» виробляє висококласні тролейбуси та електробуси.

ЧИТАЙТЕ АТКОЖ: У Луцьку презентували першу українську електровантажівку. ВІДЕО

Після завершення короткого брифінгу урядовець та керівництво заводу випробували електромобіль, проїхавшись ним по території заводу. Цікаво, що їздив міністр Омелян, який є уродженцем Львова, під фонограмні співи своєї землячки Христини Соловій.

Електромашина ERCV27 призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів. Новинка працюватиме у містах Європейського Союзу. Машина здатна розвивати швидкість до 80 км/год. Запас ходу без підзарядки становить 220 км.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Лінія Маннергейма»: лучан запрошують на концерт Сергія Жадана
Наступна новина Чому Ольга Цибульська готувала з волинським телеведучим. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини