Як міністр оглядав першу українську електровантажівку на Луцькому заводі . ВІДЕО

Як міністр оглядав першу українську електровантажівку на Луцькому заводі . ВІДЕО

На Луцькому автоскладальному заводі «Богдан Моторс» міністр інфраструктури України Володимир Омелян оглянув першу українську електровантажівку, яку тут виготовили.

Невдовзі ця сучасна техніка, працюватиме у містах Європейського Союзу а саме у Данії, ідеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Нагадаємо, міністр побував на Луцькому автоскладальному заводі 22 листопада.

Це електромашина для механізованого завантаження твердих побутових відходів.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що екологічний транспорт – це перспективна ніша для України, яку, без сумніву, першим зайняв саме «Богдан-Моторс».

«Я вдячний колективу заводу, що вони зробили це в рекордні терміни. Насправді тільки розробка автомобіля такого класу могла тривати декілька років. А тут його зробили, і готовий він до експлуатації з лютого місяця.   Це ще один доказ того, що в Україні можливо все. Просто треба вірити, хотіти і зробити», – прокоментував міністр.

Створенню цього екологічного транспорту директор Автоскладального заводу Дмитро Писаний завдячує саме колективу. Керівник підприємства впевнений, що це лише початок великої роботи з виготовлення електровантажівок. Адже, як відомо, від 2025 року у містах Євросоюзу планують заборонити рух транспорту з дизельними двигунами, а це означає, що попит на техніку однозначно буде.

Орієнтовна вартість одного такого автомобіля – 400 тисяч євро, однак все залежить від деталей, каже директор «Богдан Моторс»  Дмитро Писаний. А для того, щоб тут можна було створювати техніку європейського зразка, інвестувати довелося у сам завод. 

«Є дорогі акумуляторні батареї, є десь завдання, де вона може їхати 200 кілометрів без підзарядки, а десь 100 км, а це дуже впливає на собівартість вантажівки... Ми інвестували в завод, а це близько 200 мільйонів доларів… «е дуже великі інвестування», – зазначив директор.

Ця електровантажівка, здатна розвивати швидкість до 80 кілометрів за годину, без підзарядки може проїхати 220 кілометрів, а термін її експлуатації сягає 12 років. Також вона обладнана комбінованою вентиляцією, водяними опалювачами, системою відеонагляду та кондиціонером.  

До слова, завод «Богдан» вже давно виготовляє електробуси для Польщі, кузови для Франції.  А найсучасніші тролейбуси підприємства курсують містами України та Європи, на жаль, за винятком Луцька.  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Михаїла назвали можливим кандидатом на керівника новоствореної Української церкви
Наступна новина Екстремальні пологи у під'їзді луцької багатоповерхівки: подробиці. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини