У Луцьку на 3-річну дитину напали собаки. ФОТО

У Луцьку на 3-річну дитину напали собаки. ФОТО
Фото ілюстративне (джерело: Podrobnosti.mk.ua)

У Луцьку побільшало скарг на бездомних псів. Цього місяця собаки покусали двох людей. Серед тих, кого покусали – трирічний лучанин Дмитро.

Мама хлопчика Анна Левандовська каже, що напад собак був раптовим і несподіваним, – повідомляє ІА Волинські Новини.

«Неподалік нас розгулювала зграя безпритульних псів. Син підбіг до гойдалки, а ці собаки за ним. Одна гавкнула й усі накинулися на дитину, хоч він ніяк їх не провокував. Одна зі зграї його й вкусила. Після цього чоловік завіз дитину в лікарню, обробили рану й від госпіталізації відмовилися, бо там був добрячий синець, здерта шкіра, крові не було. Потім ходили до хірурга на огляд і він сказав, що для профілактики варто зробити вакцинацію. Ми зробили уже другу, попереду ще три», - розповіла жінка.

Із цього приводу директор КП «Ласка» Наталія Рудь розповідає, як діють комунальники, коли надходить виклик.

«Коли надходить виклик, то в пріоритеті той, де агресивні тварини. Ловці приймають виклик, який їм передає адміністратор, і виїжджають на місце події, зв’язуються із заявником, з'ясовують ситуацію, беруть опис тварини, відловлюють», – розповіла Наталія Рудь.


«Загалом причин зростання чисельності популяції безпритульних псів у місті декілька: недотримуються правил утримання тварин, викидають незатребуваний приплід, що в більшій мірі поповнює ряди безпритульних, якщо тварина губиться, то її не шукають – так вона опиняється на вулиці, далі розмножуються», - розповідає Наталія Рудь.Та додає, що минулі роки нарахували біля 400 бездомних собак, зараз їхня кількість зросла приблизно на 100 тварин.

Із цього приводу волонтери, які доглядають за безпритульними собаками, наголошують, що тварини можуть нападати поодинці, але, як правило, вони нападають зграями.

«Існує кілька причин, чому пес нападає на людину. Ви – потенційний ворог, якщо зайшли на територію зграї чи намагаєтесь наблизитися до цуценят, маєте із собою продукти харчування, які можуть сподобатися тварині, або ж у тварини сказ», - пояснює волонтерка Лілія Прокопова.

Загалом у 2019 році у ЦНАПі зареєстрували понад 50 звернень зі скаргами на собак. За січень було 24 звернення, впродовж лютого – 27. Як зазначають у луцькому ЦНАПі, практично щодня є скарги і в березні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За селфі з бюлетенем – тюрма, – МВС
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 20 березня
Останні новини
Схожі новини