Були ледве живі: на Волині з криниці врятували двох собак, яких викинула туди сторож ферми

Були ледве живі: на Волині з криниці врятували двох собак, яких викинула туди сторож ферми

У селі Любитів на Ковельщині зоозахисники врятували двох собак. Наразі вони у важкому стані і перебувають на перетримці.

Як розповіла Суспільному одна з волонтерок громадської організації "Kovel Animals" Ольга, про те, що собаки у біді, дізналися від місцевих жителів. Пси жили на території колишньої ферми, де нині діють декілька підприємств.

За даними громадської організації, на території було сім собак. Чотирьох вони стерилізували і провакцинували торік. Іще трьох цуценят-підлітків збиралися завезти до ветеринара цього літа. "Вони нікому не несли небезпеки, абсолютно спокійні і дружні", – говорить волонтерка, яка рятувала псів.

Дістали собак із закинутого колодязя ледь живими. На шиї однієї з тварин був капроновий зашморг.

Скільки часу тварини пробули в ямі – невідомо. Волонтер їх оглянув. У них дуже велике зневоднення. Вони довго не пили, орієнтовно до тижня часу.

На дні колодязя, з якого дістали собак, виявили рештки ще п'яти загиблих тварин. На місце зоозахисники викликали поліцію.

"Приїхав дільничий і прийшла сторож, яка сказала, що це вона вкинула собак в яму", – розповіла волонтерка Ольга. Літня жінка сказала зоозахисникам і правоохоронцям, що вчинила так, бо пси, нібито, роздерли її козу.

"Це неможливо, ну як собаки такого малого розміру можуть задушити дорослу козу?", – каже зоозахисниця.

Інспекторка сектору комунікації Нацполіції Волині Марина Балдич розповіла, що правоохоронці отримали заяву від зоозахисників.

Наразі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за статтею 299 Кримінального кодексу України, йдеться про жорстоке поводження з тваринами. "Особу встановлено, триває розслідування", – додала інспекторка. З її слів, заяви про ушкодження кози правоохоронці не отримували.

У разі доведення вини санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від одного до трьох років, або позбавлення волі від двох до трьох років.

За словами волонтерів, врятовані собаки нині на перетримці. Стан однієї із них – важкий, тварина не може самостійно підвестися і сильно ослабла. Також собака має рани на голові.

"Друга собака ляклива і ще погано орієнтується у просторі. Вчора потрохи почали пити і їсти, тому є надія, що вони відійдуть від пережитого", – каже Ольга.

Зоозахисники запевняють, на територію ферми тварини не повернуться. Їм шукатимуть господарів.

Нині волонтери громадської організації також шукають юристів, які допоможуть зоозахисникам довести справу про жорстоке поводження з тваринами до суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині сільський голова приїхав на сесію на новому авто за понад 2 мільйони
Наступна новина У селі на Волині горіла хата мами Захисника
Останні новини
Схожі новини