У Луцьку на фестивалі змагаються з бензопилами

У Луцьку на фестивалі змагаються з бензопилами

У Луцьку стартував перший міжнародний фестиваль з різьби по дереву Korsak Carving Festival.

Протягом п’яти днів 17 скульпторів вирізуватимуть фігури на території РЦ “Адреналін-Сіті».

Куратор фестивалю Ілля Липка каже, що захід такого масштабу в Україні відбувається вперше, хоча в Європі і США вони популярні. Учасники приїхали з інших областей України, Криму, Німеччини, Білорусі, Словаччини.

Скульптори вирізують фігури бензопилами. Протягом п’яти днів вони повинні зробити одну основну фігуру і дві менші додаткові.

«Ніяких рамок – скульпторам ми дали повну свободу. Кожен вирізує, що хоче. Головне, щоб це було гарно і сучасно», - каже Ілля Липка.

Володимир Кравчук приїхав на фестиваль з окупованого Криму. Його майбутня скульптура матиме вигляд переплетених у поцілунку риб. Майстер назвав її «Хтось цілує, хтось кусає».

«Ми дружимо з майстрами. Минулого року під Києвом на змаганнях посів друге місце, у Рівному нещодавно – перше місце, а що буде тут, побачимо», - каже скульптор.

Роботи оцінюватимуть судді з України та з-за кордону. Переможцю подарують тисячу доларів, а срібному призеру – бензопилу. Партнер фестивалю - Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, яке забезпечило учасників матеріалами.

Організаторка фестивалю Леся Корсак розповіла, що він присвячений першій річниці Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, десятій річниці – розважального центру «Адреналін-Сіті» та Дню Незалежності України.

«Ми хочемо, щоб наш музей не був просто збіркою експонатів. Ми хочемо, щоб він був живим організмом, де постійно відбуваються культурні і навчальні події. Сьогодні – одна з таких. Також ми хотіли наблизити нашого митця до глядача. Якщо люди п’ять днів спостерігатимуть за тим, як творяться скульптури, вони зможуть краще зрозуміти мистецтво», - розповіла Леся Корсак.

Korsak Carving Festival триватиме з 20 по 25 серпня. Його хочуть зробити традиційним.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди піти? Ми вибрали три найцікавіші події святкових вихідних у Луцьку
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 20 серпня
Останні новини
Схожі новини