У Луцьку на проспекті Відродження хочуть знести незаконне будівництво

У Луцьку на проспекті Відродження хочуть знести незаконне будівництво

У міськраді зазначають, що будівництво на проспекті Відродження відбувається з порушеннями містобудівних вимог та ДБН. Кажуть, що воно має бути зупинене, а будівля – знесена.

Про це повідомив радник міського голови Ігор Поліщук у фейсбуці.

«Непрофесійні рішення дилетантів з уряду призвели до хаосу в містобудуванні й контролі за будівництвом та до того, що на сьогодні немає жодного повноцінно діючого державного або іншого органу з територіальними представництвами, що здійснює нагляд і контроль за будівництвом та має право здійснювати перевірки», – зазначає Поліщук.

Так, постановою Кабміну № 218 ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію та створено Державну сервісну службу містобудування України. ДАБІ у Волинській області сьогодні фактично перебуває в стані ліквідації, а нова служба ще не запрацювала.

Постановою Кабміну № 219 утворено Державну інспекцію містобудування України та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні України, які також повноцінно ще не запрацювали.

Цією ж постановою зупинено дію постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 553 “Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю”, внаслідок чого на Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради позбавлений повноважень щодо проведення перевірок та винесення приписів і штрафів.

«Недобросовісні забудовники користуються цим й будують з порушеннями усіх можливих норм. Так, вказане на фото будівництво порушує вимоги щодо відстані до існуючих споруд, вимоги щодо поверховості й висотності та інші містобудівні вимоги й ДБН.

У зв‘язку з цим підготував звернення до правоохоронних органів з вимогою зупинити будівництво, що ведеться з порушеннями та ініціюю подання в суд позову від Луцької міської ради про зупинення вказаного будівництва та демонтаж, збудованої з порушенням споруди», – розповів Ігор Поліщук.

  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новий антирекорд: в Україні за добу виявили 1 732 хворих на коронавірус
Наступна новина Влада Білорусі змінила тактику. У МВС вибачились, а Лукашенко розбирається з затриманими
Останні новини
Схожі новини