З кого брати гроші за навчання сільських дітей? Луцькрада ще думає

З кого брати гроші за навчання сільських дітей? Луцькрада ще думає

Депутати Луцької міської ради вирішили доопрацювати питання  про призначення плати за навчання дітей із прилеглих сіл.

Про це стало відомо у понеділок, 26 листопада під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, – пише Волинська правда. 

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко посилається на статтю №13 Закону про освіту, в якій йдеться, що діти повинні отримувати освіту в закладі, який найбільше наближений до місця проживання.

Саме тому, батьки дітей, які проживають не в Луцьку, повинні покривати кошти, які виділяє на освіту міська рада.

«Ми пропонуємо, щоб батьки платили тільки за ті послуги, на які виділяються кошти з міського бюджету. Конкретно, це 21,48 гривень на одну дитину в школі та 51,20 гривень в садочках», – зазначила освітянка.

Також Зіновія Лещенко зауважила, що платити потрібно тільки за ті дні, коли дитина відвідувала заклад освіти. За словами головної освітянки Луцька, у закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчається близько 2500 дітей з прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490. Найбільше луцькі заклади освіти відвідують діти з Княгининівської ОТГ.

Голова «бюджетки» Борис Смаль зазначив, що на утримання цих дітей Луцькрада виділяє чималу суму: «З міського бюджету на це виділяють близько 12 мільйонів гривень на рік».

Після тривалих дискусій депутати зійшлися до думки, що такий проект рішення потрібно доопрацьовувати. Одним із варіантів розвитку подій можуть бути субвенції від ОТГ.

Члени комісії рекомендували сесії Луцької міської ради зняти з порядку денного це питання. Проект рішення будуть доопрацьовувати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи не приходить кінець Російській імперії?.. БЛОГ
Наступна новина Через «бляхарів» на волинському кордоні заблоковані більше 200 авто
Останні новини
Схожі новини