У Луцьку освятять копію Чудотворної ікони. Її написали на Афоні

У Луцьку освятять копію Чудотворної ікони. Її написали на Афоні

22 липня о 16 годині у Музеї волинської ікони відбудеться освячення копії Чудотворного образу біля Холмської Чудотворної ікони Богородиці.

Про це йдеться на сайті Музейного простору Волині.

«З благословіння архієпископа Люблінського і Холмського Польської Православної Церкви Авеля, священнослужителі і прихожани прибудуть з Польщі до Луцька із копією Холмського Чудотворного образу. Дана ікона була написана на святій горі Афон (Греція) в келії Св. Миколая Чудотворця, яка славиться своїми насельниками-іконописцями. Майстри створюють копії відомих чудотворних образів. Сучасний список давнього Холмського образу буде перебувати у храмі Іоана Богослова м. Холм (Польща), де її будуть вшановувати прихожани і паломники», – йдеться на сайті.

Читайте також: Померла Ельжбета Радзивілл. Вона була найстарішою представницею роду

У Музеї волинської ікони перед відомою християнською святинею – Холмською Чудотворною іконою Богородиці –  відбудеться освячення копії. У цьому заході братимуть участь священнослужителі та віруючі Волинської єпархії Української Православної Церкви, члени товариства «Холмщина».

Читайте також: Церква від графа Браницького. Всередині - ікони зі слідами від куль.  #ДОРОГОЮ НА СВІТЯЗЬ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шмигаль каже, що Україна влітку отримає 13 млн доз COVID-вакцини
Наступна новина Сергій Стерненко виступить на гутірковій сцені «Бандерштату»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні