У Луцьку парк на Шопена заростає бур’янами. ВІДЕО

У Луцьку парк на Шопена заростає бур’янами. ВІДЕО

Колись на Шопена був ботанічний сад, який зник вже п'ятнадцять років тому, а питання про нього досі цікавить лучан.

Десятки років на території поблизу Палацу учнівської молоді існували близько 200 видів рослин та 50 видів дерев. Скільки з них росте тут нині, невідомо, оскільки в 2003 році статус ботанічного саду у ділянки забрали і рідкісну флору занедбали, – йдеться в сюжеті 12 каналу.

У травні територію обстежила спеціальна комісія і таки знайшла рідкісні види рослин. Тож управління екології ОДА виступило з ініціативою, аби ділянці надали статус пам’ятки садово-паркового мистецтва. Але тут зіткнулися з бюрократичними труднощами – для того, аби цей статус змінити, потрібно, аби посприяла міська рада.

Управління готує документи до міністерства екології, аби статус території змінили, а в цей час 10 гектарів землі в центрі міста залишаються в занедбаному стані. Прибирають тут рідко, росте кропива, тож побачити ті самі рідкісні види рослин майже неможливо.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Земля «Укрзалізниці»: поблизу ПУМу в Луцьку немає місця на майданчик для собак. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 30 атовців отримали звання «Почесний громадянин міста Луцька»
Наступна новина У Ківерцівському районі може з’явитися ще одна ОТГ
Останні новини
Схожі новини