У Луцьку перевірили автобуси, які перевозять волинян

У Луцьку перевірили автобуси, які перевозять волинян

У Луцьку оглянули автобуси, які подаватимуться на конкурс на перевезення пасажирів. Свої маршрутки виставили на огляд 23 перевізники.

У п’ятницю, 11 травня, комісія разом із директором департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іваном Миркою переконувалися, що заявлені перевізниками на тендер автобуси технічно справні.

«Мені важливо подивитися на ті транспортні засоби, які бачу документально. Адже на паперах вони всі в ідеальному стані, але після того, як ми почали робити огляди, то переконалися, що у документах пише одне, а насправді зовсім інше. Наприклад, нам зустрічалися і приварені сидіння, де з 18 місць робили 20», – сказав Іван Мирка.

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка

Він зазначив, що першочергово дивиться на загальний вигляд автобуса, резину, а у салоні – на обігрівачі.

«Якщо перевізникам ставлять додаткові обігрівачі, то людина може обпектися. Я до цього дуже критично відношусь. Також дивлюсь, чи є всі місця, чи там комфортно сидіти. Велику увагу звертаю на те, в якому стані знаходиться скло. Тут присутні працівники з патрульної поліції та «Укртрансбезпеки», які чітко розуміють на що їм потрібно звертати увагу», – додав Мирка.

За його словами, після таких оглядів вони записують всі зауваження, а перевізники розуміють, що всі недоліки варто усунути.

«За ці три роки вони знають, що краще з недоліками сюди і не їхати. Сьогодні я побачив, що люди їх виправляють. Тобто автобус до таких оглядів дійсно готується. А для нас це найголовніше», – зазначив він.

Волинські перевізники
Перевізник шукає місце на парковці для огляду його автобуса

До слова, Іван Мирка розповів, що, отримавши пакет документів, вони надсилають його у відповідні органи (сервісний центр МВС, управління «Укртрансбезпеки»), де перевіряють, чи та інформація, яку про свої автобуси надали перевізники, відповідає дійсності. Після того буде сам конкурс, де за новою постановою, можна буде остаточно підрахувати кількість балів.

Випробовують зручність сидіння у автобусі

Перевізник маршруту Луцьк-Верхівка вважає, що автобуси можна тримати в задовільному стані, коли є прибуток.

«У віддалених селах немає належних доріг. Зараз утворюються об’єднані територіальні громади, які мають виділяти гроші на ремонт автошляхів та покращувати інфраструктуру. Наразі, бачите, є невизначеність: там ще не дали грошей, ті їх не отримали. Але, думаю, все налагодиться.

Є моменти, що якість обслуговування слабенька, люди скаржаться на підвищення тарифів на перевезення. Наприклад, вони вимагають більший автобус. Проте завод виготовив його суто для перевезення вантажу. Скажіть, як можна з такої машини зробити автобус, який нормально возив би людей?», – зауважує перевізник маршруту Луцьк-Верхівка.

Перевізник маршруту Луцьк-Верхівка

До речі, у деяких салонах автобусів є навіть відеокамери, які фіксують, чи пільговик має посвідчення та нульовий квиток.

Відеокамери, на які пільговики показують свої посвідчення

Іван Мирка підсумував, що раніше конкурсу ніхто не знатиме, хто стане переможцем.

Нагадаємо, на Волині поліція перевіряла роботу перевізників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій автобуса відмовився їхати в село через розбиту дорогу. ФОТО

Огляд автобусів

Автобуси, в яких перевозять волинян

Член комісії нотує перевірений автобус


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ті, хто виховав відважних: волинські патрульні та їхні мами. ЧАСТИНА ІІ
Наступна новина Допоможемо разом: лучанка потребує операції із протезування правої ноги
Останні новини
Схожі новини