У Луцьку підняли прапор ВМС на знак підтримки полонених моряків. ФОТО

У Луцьку підняли прапор ВМС на знак підтримки полонених моряків. ФОТО

Біля Волинської ОДА підняли прапор Військово-Морських Сил України на підтримку військовополонених моряків.

Захід відбувся 11 грудня, – пише на своїй сторінці голова Волинської ОДА Олександр Савченко. 

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року українські катери і буксир здійснювали плановий перехід між українськими портами з Чорного в Азовське море в рамках ротації сил. Відповідно до Конвенції ООН з морського права та статті 2 Договору між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки вони мали право вільного проходу. Натомість Російська Федерація обстріляла та захопила військові кораблів України разом з українськими військовослужбовцями.

На підтримку українських моряків в обласному центрі Волині підняли Державний прапор та прапор Військово-Морських Сил України за участі голови облдержадміністрації Олександра Савченка, народного депутата України Ігоря Лапіна, учасників антитерористичної операції, працівників ОДА та громадськості.

«Коли далеко від фронту – дещо по-іншому сприймаються усі події. Я розумію, наскільки складно сьогодні воювати. В той же час, події в Керченській протоці свідчать про одне: якщо Росія раніше на всіх міжнародних аренах говорила про те, що не має відношення до війни на Сході, окрім моральної підтримки російськомовного населення, то цього разу відбувся агресивний збройний напад на українські кораблі, які мирно йшли спільним морем. Це вже елемент військової агресії», – зазначив Савченко. 

«Наші моряки, як справжні патріоти, діяли з честю, розумом та гідністю, так само вони зараз поводяться в полоні і з не меншою гордістю повернуться до рідних домівок! Наш народ непереможний! Наш народ готовий стояти за свою землю. Про це свідчить тисячолітня історія України», - наголосив голова ОДА.

Право підняти Державний прапор України та прапор Військово-Морських сил Збройних сил України на підтримку українських моряків надали старшому сержанту, учаснику АТО, морському піхотинцю – Анатолію Горуну.

Варто зауважити, що усі райони Волині приєдналися до всеукраїнської акції на підтримку 24 полонених українських моряків з малих броньованих артилерійських катерів «Нікополь» і «Бердянськ» та буксира «Яни Капу» та під звуки Державного Гімну підняли прапори.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли до Луцька приїде новорічна вантажівка Coca-Cola
Наступна новина Скільки малюків народилося у Луцьку 10 грудня
Останні новини
Схожі новини