У Луцьку подорожчає вивіз сміття

У Луцьку подорожчає вивіз сміття

У Луцьку з 1 вересня вартість вивезення сміття зросте, а у населених пунктах громади - зменшиться. 

Відповідне рішення ухвалили у четвер, 31 серпня, під час засідання виконавчого комітету Луцькради, передає ВСН

Вартість вивезення і захоронення побутових відходів у Луцьку у багатоквартирних будинках подорожчала на 9 копійок – з 38,47 гривень до 38,56 гривень. Для будинків з присадибною ділянкою ціна залишилася без змін - 43,43 гривні за один місяць на одну людину.

В інших населених пунктах Луцької громади, крім міста Луцька, ціна за вивезення сміття зменшилася на 11,75 грн для багатоквартирних та одноквартирних будинків і тепер дорівнює 26,72 гривень на одну людину в місяць. Для будинків з присадибною ділянкою вартість зменшилась на 14,71 гривень і тепер становить 28,72 гривень.

«Причиною зміни тарифів є зміна норм надання послуг із вивезення побутових відходів населених пунктів Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки, яка затверджена рішенням виконавчого комітету», – йдеться у документі.

Директор ЛСКП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк розповів про новий проєкт, який дозволить лучанам та мешканцям громади вивозити будівельні відходи. 

«Рішення про зміну тарифу на вивіз сміття прийняли у зв'язку з тим, що надходило багато скарг від жителів сільської місцевості, адже великогабаритних відходів набагато менше в сільській місцевості, ніж у місті. Стосовно нашого нового проєкту: для його реалізації у місті потрібно зробити спеціальний майданчик із технікою та системами утилізації відходів», - зауважив Володимир Марценюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку через п'яного водія сталася подвійна аварія: є постраждала
Наступна новина У Луцьку 90% котелень мають дизель-генератори
Останні новини
Схожі новини