У Луцьку погодили коригування плану території, де зведуть дитячу церкву

У Луцьку погодили коригування плану території, де зведуть дитячу церкву
джерело фото: volynnews.com

У Луцькій міській раді затвердили коригування проекту детального плану території 40-Ж-2 мікрорайону міста, де мають збудувати дошкільний навчальний заклад духовного виховання із храмом для дітей.

Про це йшлося 25 липня під час засідання сесії міської ради.

В.о. начальника управління містобудування та архітектури Веніамін Туз розповів, що раніше на цій ділянці передбачали побудову дитячого садка, а зараз хочуть звести дитсадок із дитячим храмом.

З відповідним проханням ще до покійного Миколи Романюка звертався митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Церкву зможуть відвідувати люди з інвалідністю. Крім того, там буде облаштований сповивальний столик. Також збудують дитячий майданчик та зроблять зелену зону.

Депутат Павло Данильчук обурився такою ініціативою. «Під виглядом дитячої церкви буде будуватись звичайний храм», – сказав Данильчук. На його думку, краще б там збудували звичайний дитячий садочок.

Врешті депутати таки підтримали проект рішення. «За» проголосували 23 депутати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Більше 20 разів через Волинську митницю хотіли перевезти наркотичні засоби
Наступна новина Бондар пояснив, чому Президент ветував закон про мораторій на експорт необробленої сировини
Останні новини
Схожі новини